Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö keskusteli Putinin kanssa Ukrainasta

Kotimaa
 

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät puhelinkeskustelun torstai-iltana. Presidentin kanslia kertoo, että keskustelu tapahtui Suomen aloitteesta.

Presidenttien puhelun aiheena olivat Ukrainan kriisi, Iran, EU:n ja Venäjän suhteiden kehitys, arktinen yhteistyö sekä Suomen ja Venäjän kahdenväliset suhteet.

Kaikkien puhelun aiheiden keskiössä on Euroopan ja Venäjän suhteiden tulehtuminen Ukrainan kriisin takia. Niinistö korosti Putinille, että Ukrainan tulitaukoa koskevan Minskin sopimuksen täytäntöönpano on välttämättömyys. Suomi pitää tärkeänä myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön tarkkailumissiota Ukrainassa. Iranin ydinohjelmaneuvotteluiden osalta presidentti Niinistö piti erittäin tärkeänä neuvotteluprosessissa toteutettua tiivistä kansainvälistä yhteistyötä osapuolten välillä.

Suomi on joutunut tänä ja viime vuonna tasapainoilemaan Venäjän-suhteiden vaalimisen ja tiukentamisen välillä. Suomi on mukana EU:n Venäjälle langettamissa pakotteissa, joilla pyritään painostamaan Venäjää Ukrainan kriisissä.

Viime vuonna Putin ja Niinistö keskustelivat puhelimessa neljä kertaa. Niinistön mukaan yhteys on säilynyt hyvänä kriisistä huolimatta.

"Pyrimme saamaan selväksi ne asiat, jotka ovat kulloinkin käsillä. Keskustelut saattavat venyä pitkänpuoleisiksi. Puhelimessa saattaa toisinaan mennä tuntikin", Niinistö sanoi Ylen ykkösaamun haastattelussa helmikuussa.

Myös torstain puhelun päätteeksi presidentit sopivat jatkavansa yhteydenpitoa.

Moskovassa järjestetään toukokuussa natsi-Saksan kukistumisen kunniaksi Voitonpäivän paraati, johon perinteisesti on kutsuttu runsaasti ulkomaisia valtionpäämiehiä. Niinistö ilmoitti jo maaliskuussa, että hän ei osallistu paraatiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat