Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmiskaupasta tuomitut yrittivät päästä vapaaksi

Kaksikko vetosi saamaansa kielteiseen julkisuuteen

Kotimaa
 

Pirkanmaan ihmiskauppatapauksesta tuomitut keski-ikäinen mies ja hänen tyttärensä ovat yrittäneet päästä vankilasta vapauteen odottamaan hovioikeuden käsittelyä. Turun hovioikeus hylkäsi heidän kantelunsa vangittuna pitämisestä torstaina.

Kaksikko oli pitänyt Pirkanmaan käräjäoikeuden maaliskuisen tuomion mukaan nuorta naista vankina yli neljä vuotta.

Nainen perusteli valituskirjelmässään vapauttamisvaatimusta sillä, että vangittuna pitäminen on kohtuutonta muun muassa siksi, että rangaistus voi alentua myöhemmin hovioikeuskäsittelyssä ja tapauksesta on seurannut kielteistä julkisuutta. Parikymppinen nainen kiinnitti huomiota myös siihen, että hän oli rikoksen tekijänä ensikertalainen ja iältään nuori.

Mies puolestaan perusteli vapauttamisvaatimusta sillä, että hän suorittaa parhaillaan toista, aiemmin tuomittua vankeusrangaistusta ja vapautuu sen osalta syyskuussa 2015.

Hovioikeus ei pitänyt tarpeellisena pyytää syyttäjän vastausta kaksikon vaatimuksiin. Tuomioistuin totesi ratkaisussaan, että vangittuna pitäminen ei ole kohtuutonta asian laadun eikä syytettyjen iän tai muiden henkilökohtaisten olojen perusteella.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa miehen ja hänen tyttärensä muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. Tuomion mukaan nuorta naista pidettiin vankina yli neljä vuotta ja hän synnytti kolme lasta. Neljäs syntyi, kun hän oli vapautunut.

Pirkanmaan käräjäoikeus langetti miehelle kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen. Tyttären tuomio oli kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta.

Tuomio herätti maaliskuussa julkisen keskustelun siitä, ovatko tuomittujen rangaistukset liian lievät. Sekä syyttäjä että molemmat tuomitut ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat