Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Ay-liike ukkoutuu"

Kotimaa
 

"Edunvalvonnan agenda pitää kirjoittaa tälle vuosituhannelle", arvioi STTK:n puheenjohtaja Antti Palola yhdeksi tehtäväksi palkansaajien uudelle suurjärjestölle, jonka on kaavailtu aloittavan vuonna 2017.

"Kyllähän se ukkoutuu ja akkautuu, eli keski-ikä nousee koko ajan", Palola sanoo niin omasta kuin muidenkin ammattijärjestöjen puolesta.

Nuorten luottamus tulisi Palolan mukaan lunastaa teoilla. Hän myöntää, ettei esimerkiksi silppu- ja pätkätyöläisten tai osa-aikaisten hyväksi ole tehty tarpeeksi vaan ay-liikettä pidetään yhä pysyvissä ja vakituisissa työsuhteissa olevien edunvalvojana.

Millainen rooli sitten pitäisi olla uudella suurliitolla, josta tulee 1,7 miljoonan palkansaajan edustaja?

"Poliittisesti sitoutumaton, avoin ja läpinäkyvä. Ennen kaikkea riittävä vastavoima Elinkeinoelämän keskusliitolle EK:lle palkkaneuvottelupöydässä, yhteiskunnallisessa edunvalvonnassa ja elinkeinopolitiikassa", Palola sanoo.

Parhaillaan selvityshankkeessa on noin 40 liittoa SAK:sta, STTK:sta ja Akavasta. Palolan mukaan vielä ei ole aika pohtia henkilökysymyksiä, saati järjestön puheenjohtajuutta.

"Kun kiinnostustani uuden keskusjärjestön puheenjohtajuuteen on kysytty suoraan, olen vastannut suoraan, että olen kiinnostunut", Palola kertoo.

"Minusta se on luonnollista, sillä olen tällä hetkellä keskusjärjestöpuheenjohtaja enkä ole jättämässä työelämää vielä kymmeneen vuoteen. Aika sitten näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja onko minulla kannatusta tehtävään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat