Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä lupasi kunnon ohjelman

Hallituspohjan keskustan puheenjohtaja arvioi olevan selvillä 6. tai 7. toukokuuta

Kotimaa
 
Juha Sipilä: "Jokaisen on luovuttava jostain"
Juha Sipilä: "Jokaisen on luovuttava jostain"
Juha Sipilä vetosi yritysjohtajiin. ”Näinä vaikeina aikoina tarvitsemme kohtuullisuutta ja esimerkillä johtamista.”

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä lupasi puoluevaltuuskunnan puheessaan lauantaina, että hallitusohjelmasta tulee kunnon linjapaperi, joka keskittyy viidestä seitsemään isoon asiaan.

Sipilä torjui julkisuudessa esitetyt epäilyt, että uudella tavalla tehtävä hallitusohjelma jättäisi epämääräisyydessään paljon tulkinnanvaraa.

Artikkeliin liittyvät

"Tulen pitämään henkilökohtaisesti huolen siitä, että epäilykset eivät toteudu. Tulen edellyttämään kaikilta hallitusneuvotteluihin osallistuvilta, että yhdessä valituille strategisille tavoitteille kirjataan selvät kärkihankkeet ja konkreettiset keinot, miten tavoitteet saavutetaan", Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan nyt ei kaivata "lähes satasivuista paperia, joka vilisee kehittämistä, edistämistä, selvittämistä ja parantamista tai missä pienet ja isot asiat ovat suloisesti sekaisin".

Myös eduskunta saa Sipilän mukaan tiedonantokeskusteluun tarkan kuvan siitä, mitä seuraava hallitus aikoo saada aikaiseksi.

Hallitusohjelmasta käyvät ilmi myös sopeutukset eli leikkaukset.

Niiden tarve on Sipilän mukaan riippuvainen yhteiskuntasopimusneuvotteluiden lopputuloksesta.

Etujärjestöiltä Sipilä on pyytänyt vastauksia talouskasvun aikaansaamiseksi ensi tiistaihin mennessä.

Päätöksen hallituspohjasta Sipilä arvioi syntyvän vapun jälkeisellä viikolla, ja se julkaistaan eduskuntaryhmien edustajien yhteisessä kokouksessa 6. tai 7. toukokuuta, minkä jälkeen päästään ohjelmaneuvotteluihin.

Jo ensi tiistaina eduskuntaryhmät saavat "tuhdin kysymyspaketin". Vastauksia tutkitaan vappuviikonloppuna, ja eduskuntaryhmien edustajat tavataan yksitellen tiistaina 5. päivä.

"Keskustan joukkue on huolella valmistautunut", Sipilä vielä vakuutti, vaikka tunnusti muutosurakan vaativaksi. Sipilä toisti myös lupauksensa tulosvastuusta: tulos tai ulos.

"Näihin tehtäviin ei kannata jäädä roikkumaan, jos tuloksia ei tule. Jos emme nyt saa riittäviä tuloksia aikaiseksi, en ole tässä neljän vuoden päästä", Sipilä sanoi.

Sipilä torjui myös vaalien jälkimainingeissa syntyneet epäilyt, että Suomi siirtyy nyt Impivaaraan ja sulkee ovet säppiin muulta maailmalta.

"Koen että tämä on keskustan osalta aikamoista pelottelua. Keskustan historia osoittaa kaikkea muuta", hän muistutti ja siteerasi keskustan oppi-isää Santeri Alkiota vuodelta 1920, jolloin tämä jo kaipaili Euroopan Yhdysvaltoja.

"Olen ollut EU:n kannattaja alusta lähtien", Sipiläkin huomautti.

Sipilä muistutti myös, että Suomi on keskeisesti osa länttä. Suomeen ei hänen mukaansa kohdistu sotilaallista uhkaa, mutta pahimman varalle on valmistauduttava.

Nato-jäsenyyttä ei ole Sipilän mukaan näköpiirissä syytä hakea, mutta oma liikkumatila on hyvä säilyttää.

"Meidän on syvennettävä puolustusyhteisyötä Ruotsin kanssa ja jatkettava Naton rauhankumppanuuden kehittämistä", Sipilä linjasi.

Sipilä arvosteli myös vääränlaista suvaitsevaisuutta. "Suvaitsevaisuus näyttää välillä olevan vain omien mielipiteiden suvaitsemista. Ei ole sinun Suomeasi tai minun Suomeani", Sipilä huomautti ja vakuutti, että hänelle on täysin vierasta ihmisten leimaaminen taustansa tai mielipiteensä perusteella.

Myös isänmaan edun puolustamista Sipilä peräsi. "Jos oikeasti haluamme lisätä töitä ja muuttaa työttömän arkea, meidän kaikkien on myös uskallettava luopua jostakin."

Vaikeina aikoina tarvitaan Sipilän mukaan kohtuullisuutta ja esimerkillä johtamista. Erityisesti hän vetosi yritysjohtajiin:

"Osoittakaa tilanteen ymmärtämistä henkilökohtaisellakin kohtuuden viestillä, mutta ennen kaikkea kutsun teidät isänmaan pelastamiseen investoimalla Suomeen."

Äänekosken investointipäätöstä hän piti hienona ja kannustavana esimerkkinä.

Rio Gandara HS
Keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksen eturivissä hymyilivät Olli Rehn (vas.), Juha Rehula, Anu Vehviläinen ja päivänsankari Juha Sipilä.
Keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksen eturivissä hymyilivät Olli Rehn (vas.), Juha Rehula, Anu Vehviläinen ja päivänsankari Juha Sipilä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat