Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunnassa paljon yrittäjiä ja opettajia

Myös urheilutausta löytyy useilta

Kotimaa
 

Uudessa eduskunnassa on paljon yrittäjiä ja opettajia. Suomen Yrittäjien mukaan yrittäjätausta löytyy 47 kansanedustajalta. Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n mukaan opettajataustaisia kansanedustajia on nyt 19, kun heitä työnsä päättäneessä eduskunnassa oli kymmenkunta enemmän eli 28.

Edustajanpaikkansa opettajataustaisista menettivät esimerkiksi sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok), tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Päivi Lipponen (sd) ja eduskunnan varapuhemies Pekka Ravi (kok).

Kun nimilistoja katsoo tarkemmin, huomaa, että osa uuden eduskunnan jäsenistä on luettu sekä opettaja- että yrittäjätaustaiseksi.

Näitä monitaitureita ovat esimerkiksi keskustan Olavi Ala-Nissilä Varsinais-Suomesta, kokoomuksen Timo Heinonen Hämeestä, kokoomuksen Arto Satonen Pirkanmaalta ja kokoomuksen Pauli Kiuru Pirkanmaalta. Triathlonisti Kiurulle voidaan lukea myös urheilutausta.

Opettajataustaisia kansanedustajia valittiin nyt keskustan listoilta kuusi, demareista viisi, kokoomuksesta neljä, perussuomalaisista kolme ja vihreistä yksi.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä oli yrittäjätaustaisten ehdokkaiden suurin ääniharava. Oulun vaalipiirissä ehdolla ollut Sipilä keräsi yli 30 000 ääntä. Yli 10 000 ääntä keräsivät myös kokoomuksen Jaana Pelkonen, kokoomuksen Harry Harkimo, keskustan Hannakaisa Heikkinen ja keskustan Anne Kalmari.

Yrittäjien ja opettajien jälkeen suurimmat ammattiryhmät eduskunnassa ovat Aamulehden keräämien tietojen mukaan juridisen koulutuksen saaneet (16), poliisit (7), ekonomit (7), lääkärit (5), toimittajat (3) ja kirjailijat (2).

Urheilijataustaa aina maailmanmestaruutta myöten löytyy purjehtija Sari Multalalta (kok), kävelijä Sari Essayahilta (kd) ja hiihtosuunnistaja Hanna Kososelta (kesk).

Pauli Kiurun lisäksi urheilusaavutuksia on perussuomalaisten Ritva "Kike" Elomaalla (kehonrakennus), kokoomuksen Harry Harkimolla (purjehdus), keskustan Olli Rehnillä (jalkapallo), sosiaalidemokraattien Ville Skinnarilla (jääkiekko) ja kokoomuksen Sinuhe Wallinheimolla (jääkiekko).

Vähintään 140 kansanedustajalla 200:sta on Aamulehden mukaan korkeakoulututkinto, eli edustajien koulutustaso on korkeampi kuin kansan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat