Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisiylijohtaja Paateron seuraajan haku alkoi

Virasta tulee määräaikainen. Uusi valitaan viideksi vuodeksi.

Kotimaa
 

Sisäministeriö on julistanut haettavaksi poliisiylijohtajan viran. Nykyinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero jää eläkkeelle elokuun alussa. Lomien takia hän tekee viimeisen työpäivänsä kuitenkin jo kesän kynnyksellä.

Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan tavoitteena on saada Paateron seuraaja nimitettyä jo ennen kesälomia, jotta uusi poliisiylijohtaja voisi aloittaa työnsä elokuussa.

Nimityksestä päättää maan uusi hallitus.

Uuden poliisiylijohtajan pesti on ensimmäistä kertaa määräaikainen. Virka täytetään viideksi vuodeksi.

Taustalla on suositus siitä, että kaikki valtion ylimmät virat ovat määräaikaisia, Nerg kertoo. Jokainen hallinnonala voi tehdä omat linjauksensa.

"Olemme päättäneet, että kaikki poliisin ylimmät virat ovat määräaikaisia. Jatkossa myös poliisipäällikköjen virat ovat määräaikaisia."

Hakuaikaa on pari viikkoa eli hakemukset on jätettävä viimeistään 7. toukokuuta. Lyhyttä hakuaikaa Nerg perustelee sillä, että kaikki ovat tienneet viran tulevan auki.

"Ne, jotka haluavat hakea, ovat kyllä sen pohtineet."

Kelpoisuusehtojen mukaan valittavalta edellytetään perehtyneisyyttä poliisitoimeen. Nerg ei silti sulje pois mahdollisuutta, että uusi poliisiylijohtaja voisi tulla poliisihallinnon ulkopuolelta.

"Haemme kehittäjää ja muutosjohtajaa. Heitä on sekä hallinnon sisällä että ulkopuolella. Toivon, että tämä kiinnostaa ihmisiä, että he lähtevät hakemaan virkaa."

Muutosjohtajuutta kaivataan sen takia, että toimintaympäristö on muuttunut.

"Puhutaan sitten Krimin kysymyksestä, terrorismista, järjestäytyneestä rikollisuudesta tai kyberrikollisuudesta, maailma on sisäisen turvallisuuden toimintaympäristössä muuttunut aivan olennaisesti."

Myös Suomen taloudellinen tilanne pakottaa miettimään, miten toimintaa voidaan kehittää mahdollisesti pienenevillä resursseilla, Nerg toteaa.

Poliisihallintoa ravistellut Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon liittyvä sotku ei Nergin mukaan vaikuta nimitykseen. "Kun Helsingin poliisikomentajaa valittiin, kävimme läpi sen, voiko se vaikuttaa. Jos joku olisi ollut syvällä siellä, totta kai se voisi vaikuttaa, mutta lähtökohtaisesti ei."

Nerg pitää nimitystä erittäin merkittävänä.

"Nyt puhutaan yhdestä Suomen historian tärkeimmistä nimityksistä meidän hallinnonalallamme. Tämä on tarkka paikka."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat