Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sankarihautojen seppeleet ilmestyivät sosiaaliseen mediaan

Seppeleenlasku sai Instagramiin ikioman hashtagin

Kotimaa
 
Olli Nyberg Reserviläisliitto
Paul Nieminen Tammisaaren Reserviläisistä laski maanantaina seppeleen Tammisaaren Tenholan sankarihaudoille.
Paul Nieminen Tammisaaren Reserviläisistä laski maanantaina seppeleen Tammisaaren Tenholan sankarihaudoille. Kuva: Olli Nyberg Reserviläisliitto

Maanantaina laskettiin seppeleet valtaosalle Suomen yli 600 sankarihautausmaasta. Kansallista veteraanipäivää vietettiin nyt tasaluvuissa, sillä Lapin sodan päättymisestä tuli kuluneeksi 70 vuotta.

Seppeleenlaskussa näkyi nykyaika. Eri järjestöt koettivat saada nuoria mukaan toiveella, että tapahtumat näkyisivät sosiaalisessa mediassa, varsinkin kuvapalvelu Instagramissa. Apuna tässä olivat hashtagit #seppeleenlasku ja #kansallinenveteraanipäivä.

Ryntäystä ei syntynyt, mutta joitakin julkaisuja ilmestyi Instagramiin.

Seppeleenlaskijat olivat pääosin sotaveteraaneja. Järjestelyistä vastasivat Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto ja Rintamaveteraaniliitto sekä päävastuullisena Reserviläisliitto.

"Sellaista viestiä on tullut, että seppeleitä on ahkerasti laskettu eri puolilla maata", sanoi Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg.

Paikoin mukana oli nuorisoa, paikoin vain seppeleenlaskijat. "Meidän touhussa on varttuneempaa porukkaa mukana, ja kun oli arkipäivä, niin nuorempaa väkeä oli siitäkin syystä vähemmän."

Nybergin mukaan Suomessa on nykyisin paikkoja, joissa on sankarihautausmaa, mutta ei enää juurikaan asutusta. Tällaisia paikkoja on etenkin saaristossa ja Lapissa. "Niitä löytyy yllättävän syrjäisiltäkin paikoilta, joissa muuttoliike on sotien jälkeen tyhjentänyt seudun."

Koko maan kattavia seppeleen laskuja tehdään kymmenen vuoden välein.

Päivään liittyi myös toinen, historiallinen tapaus, sillä tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi harvinaisen ylipäällikön päiväkäskyn.

"Suomalaisten miesten ja naisten ansiosta voimme olla ylpeitä historiastamme ja yhteiskunnasta, jossa saamme tänä päivänä elää. Lähes 100-vuotinen itsenäisyytemme on kestänyt ja kantanut läpi vaikeidenkin aikojen. Itsenäisyytemme turvaaminen ja veteraanisukupolven arvokkaan perinnön vaaliminen on meidän nuorempien sukupolvien kunniatehtävä nyt ja tulevaisuudessa", presidentti Niinistö totesi päiväkäskyssään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat