Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Yhtenäinen ja yksimielinen"

Kotimaa
 
Marko Junkkari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n politiikan ja talouden toimittaja.

Yle julkaisi maanantaina 13 sekunnin videoklipin, jossa Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo slovakialaiselle ministerikollegalleen Jutta Urpilaisen aloittaneen kampanjan Sdp:n puheenjohtajaksi.

Klippi on kuvattu ennen euroalueen valtiovarainministereiden kokousta perjantaina. Rinne ilmeisesti unohti, että media on paikalla ja mikit nauhoittavat pitkältäkin etäisyydeltä.

Sinänsä ei ole yllätys, että Rinne pelkää paikkansa puolesta. Sdp kärsi rökäletappion vaaleissa, ja puolueessa on edelleen paljon katkeruutta Urpilaisen syrjäyttämisestä.

Mutta miksi ihmeessä Rinne selittää Urpilaisen pyrkimyksiä Slovakian valtiovarainministerille? Eikä Sdp:n kannattajille Suomessa?

Tähän Rinteellä oli mahdollisuus vain vuorokautta aiemmin torstaina. Tuolloin Rinne silmät kirkkaana vakuutti Sdp:n olevan "yhtenäinen ja yksimielinen".

Urpilainen olisi pyrkinyt eduskuntaryhmän johtoon, mutta Rinne pyysi häntä vetäytymään. Urpilaisen mukaan Rinne oli perustellut tätä sillä, että heillä on linjaristiriitoja. Rinne taas kiisti erimielisyydet.

Ryhmänjohtajaksi valittu Antti Lindtman säesti ja totesi, että demareilla on "vain yksi joukkue ja yksi linja, jota viedään yhtenäisenä joukkueena eteenpäin". No just.

Tulevan hallitustunnustelijan, keskustan Juha Sipilän kannalta olisi ihanteellista, että Sdp:llä ja kokoomuksella olisi tiukka kisa kolmannen hallituspuolueen paikasta.

"Yhtenäinen Sdp" näyttää olevan joukkue, jolla on vaikeuksia selvitä edes kisapaikalle.

Marko Junkkari
marko.junkkari@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat