Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV:n uusi sarja alkaa: kotkalainen Jorma Koivistoinen kävelee läpi vuoden ilman kenkiä

Jorma Koivistoinen aloittaa HSTV:n uuden Mun juttu -sarjan

Kotimaa
 
Ville Vanhala
Mun juttu: Koivistoinen kävelee paljain jaloin
Mun juttu: Koivistoinen kävelee paljain jaloin
Aina kun mahdollista, kotkalainen Jorma Koivistoinen lähtee ulos ilman kenkiä. Neljä vuotta sitten alkanut tempaus on muuttunut ympärivuotiseksi elämäntavaksi. HSTV:n Mun juttu -sarjassa tavataan ihmisiä, jotka ovat löytäneet oman juttunsa. Toimittaja Ville Vanhala, ohjaus ja kuvaus Juha Metso, leikkaus ja kuvaus Mika Rokka.

"En koskaan lähde ulos ilman kenkiä, jos minulla on kiire. Paljain jaloin käveleminen on minulle nautinto, joten haluan tehdä sen hitaasti ja rauhassa.

Kun olen ilman kenkiä, niin minun ja maan välissä ei ole mitään ylimääräistä tai keinotekoista, vaan paljas jalkani on paljasta maata vasten.

Vajaat neljä vuotta sitten päätin näyttää pojalleni, että kesällä voi kävellä myös ilman kenkiä. Samalla haastoin itseni. Lapsena olin usein paljain jaloin, mutta en ollut varma, pystyisinkö siihen vielä aikuisena.

Ensimmäisen pitemmän taivalluksen jälkeen jalanpohjani tulivat niin helliksi, että jouduin pitämään viikon tauon. Jatkoin kuitenkin heti, kun jalkani olivat taas kunnossa.

Jalanpohjiini on vähitellen kasvanut paksu ja sitkeä nahka, enkä tunne kipua yhtä herkästi kuin aikaisemmin. Pakkasella kävellessä jalanpohjani takertuvat hetkeksi kiinni kallioon tai asfalttiin, mutta eivät palellu.

Nykyään harrastan paljasjalkakävelyä miltei ympäri vuoden. Kykenen tekemään asioita, joita en aiemmin edes osannut kuvitella tekeväni. Olen avojaloin rohkeampi kuin kengät jalassa."

Juha Metso
Kotkalaisen Jorma Koivistoisen mielestä hän on paremmin maassa kiinni paljain jaloin.
Kotkalaisen Jorma Koivistoisen mielestä hän on paremmin maassa kiinni paljain jaloin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat