Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilästä tuli väliaikainen puhemies

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Eduskunta avasi istuntokautensa juhlallisesti valitsemalla itselleen puhemiehistön. Puhemieheksi valittiin Juha Sipilä (kesk), ensimmäiseksi varapuhemieheksi Timo Soini (ps) ja toiseksi varapuhemieheksi Ben Zyskowicz (kok). Kolmikko toimii väliaikaisina puhemiehinä, kunnes hallitus on muodostettu ja varsinaiset puhemiehet päästään valitsemaan.

Huumoriäänet olivat tällä kertaa harvassa. Varsinaiseksi puhemieheksi Soini sai yhden äänen, ensimmäiseksi varapuhemieheksi Teuvo Hakkarainen (ps) sai yhden äänen ja toiseksi varapuhemieheksi Arto Satonen (kok) yhden äänen.

Kokouksen avasi eduskunnan vanhin edustaja, kokoomuksen Pertti Salolainen. Salolainen oli niin sanottu ikäpuhemies ja tiukka sellainen. Hän kehotti salia useaan kertaan hiljentymään. Hälinää oli paljon, koska yli kolmasosa edustajista oli uusia. Kaiken lisäksi kokouspaikka, väliaikainen täysistuntosali Sibelius-Akatemiassa oli kaikille uusi ja ahdas.

"Äänestystä häiritsi metelöinti niin, että eräät edustajat eivät kuulleet nimeään takaosaan", Salolainen sanoi ensimmäisen äänestyksen jälkeen.

"Pyydän edustajia rauhoittumaan ja siirtymään paikoilleen."

Valintojen jälkeen puhemiehet antoivat juhlallisen vakuutuksen ja Sipilä otti paikkansa puhemiehenä.

Valtiopäivien viralliset avajaiset ovat keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat