Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-virkamies: Yle rikkoi sääntöjä

Kotimaa
 

Ylelle voi olla tiedossa rangaistus, koska se julkaisi valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) keskustelun Slovakian valtiovarainministerin Peter Kaimírin kanssa. Keskustelu käytiin viime viikolla euroryhmän kokouksessa Riiassa.

Nauhan julkaisu rikkoo Euroopan unionin neuvoston sääntöjä, jotka kieltävät ministerien yksityisten keskustelujen nauhoittamisen ja julkaisemisen.

"Säännöt on sovittu kansainvälisen kirjeenvaihtajayhdistyksen kanssa. Ne pätevät myös epävirallisissa kokouksissa", neuvoston virkamies sanoi.

Yle julkaisi maanantaina videon, jolla Rinne sanoo Jutta Urpilaisen (sd) aloittaneen puheenjohtajakampanjan. Video on nauhoitettu viime perjantaina euromaiden valtiovarainministerien kokouksessa Riiassa.

Median edustajille annetuissa ohjeissa sanotaan, että kameroiden mikrofonit saavat nauhoittaa kokousten alussa järjestettävien kuvausmahdollisuuksien aikana ainoastaan taustahälyä, ei ministereiden keskusteluita.

"Jos, asetuksista huolimatta, keskusteluja nauhoitetaan, niitä ei saa käyttää", ohjeet sanovat.

Sääntörikkeet voivat johtaa siihen, että kyseiseltä medialta kielletään pääsy kuvaustilaisuuksiin tulevissa kokouksissa.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan yhteiskuntatoimituksen päällikkö Riikka Venäläinen kertoo, että keskustelu julkaistiin sen yhteiskunnallisen merkittävyyden takia.

"Harkitsimme tarkkaan, julkaisemmeko vai ei. Päädyimme julkaisemaan asian yhteiskunnallisen painoarvon takia. Mielestämme tämä, mitä Rinne sanoo, asettaa viime viikon tapahtumat valtiovarainministeripuolueessa uuteen valoon. Sillä on yhteiskunnallista merkitystä."

Venäläisen mukaan äänestäjillä on oikeus tietää puolueen todellisesta tilanteesta, varsinkin kun Sdp on mahdollisesti mukana hallitusneuvotteluissa.

Virve Kähkönen HS
Bryssel
Tomi Peurakoski HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat