Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rinne vetoaa väärinkäsitykseen

Rinteen mukaan hän erehtyi luullessaan Urpilaisen yrittävän Sdp:n puheenjohtajaksi

Kotimaa
 
martti kainulainen lehtikuva
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tiistaina, että oli kohun noustua käynyt "pitkän ja hyvän keskustelun" Jutta Urpilaisen kanssa. Rinne osallistui uuden eduskunnan ensimmäiseen istuntoon Sibelius-Akatemian tiloissa Helsingissä tiistaina.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tiistaina, että oli kohun noustua käynyt "pitkän ja hyvän keskustelun" Jutta Urpilaisen kanssa. Rinne osallistui uuden eduskunnan ensimmäiseen istuntoon Sibelius-Akatemian tiloissa Helsingissä tiistaina. Kuva: martti kainulainen lehtikuva

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan oli väärinymmärrys, että hän ajatteli Sdp:n edellisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen yrittävän takaisin puheenjohtajaksi.

Rinne kommentoi kohua eduskunnassa tiistaina Sdp:n ryhmäkokouksen jälkeen.

Artikkeliin liittyvät

Rinteen käsitys, että Urpilainen yrittää uhata hänen asemaansa, nostatti poliittisen kohun maanantaina. Yle julkisti maanantaina videon, jossa Rinne kertoo Urpilaisen aloittaneen puheenjohtajakampanjan.

Sdp julkaisi tiistai-iltana Rinteen ja Urpilaisen yhteistiedotteen, jossa kohu-uutista luonnehditaan väärinkäsitykseksi.

"Olemme käyneet eilen maanantaina hyvän ja rakentavan keskustelun. Viime viikon järjestäytymiskokoukseen liittynyt väärinymmärrys on nyt selvitetty. Meillä on yhteinen näkemys siitä, että on arvokasta, kun Sdp:ssä on erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä. Se on rikkaus", Rinne ja Urpilainen toteavat tiedotteessa.

Rinne oli tiistaina eduskunnassa vähäsanainen. Karhealla äänellä puhunut Rinne vaikutti nyt olevan siinä käsityksessä, ettei Urpilainen enää uhkaa hänen puheenjohtajapaikkaansa.

Rinne kertoi, että oli viime torstaina saanut toisenlaisen käsityksen Urpilaisen aikomuksista. Viime torstaina Sdp valitsi itselleen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa, mikä on arvostettu luottamustoimi.

Rinne oli pyytänyt Urpilaista vetäytymään tehtävästä. Urpilainen teki näin eikä pyrkinyt paikalle. Valituksi tuli Antti Lindtman.

HS yritti kysyä Rinteeltä tiistaina, uskoiko hän todella entisen puheenjohtajan pyrkivän uudestaan puheenjohtajaksi ja mistä tämä käsitys oli tullut, mutta vain muutamaan kysymykseen vastannut Rinne poistui nopeasti paikalta.

Urpilainen ei ollut tiistaina eduskunnassa kommentoimassa asiaa.

Kohu sai alkunsa perjantaina Riiassa EU:n valtiovarainministerien kokouksessa. Rinne keskusteli perjantaina vapaamuotoisesti Slovakian sosiaalidemokraattisen valtiovarainministerin Peter Kaimírin kanssa ennen euroryhmän kokousta.

Rinne ei ilmeisesti tiennyt, että pöydän mikrofoni oli päällä.

"Jutta on nyt aloittanut kampanjan", Rinne sanoi kollegalleen.

"Minkä kampanjan", Kaimír kysyy. "Puheenjohtajakampanjan", vastaa Rinne.

"Siis teidän puolueenneko? Eli hän haluaa takaisin?"

"Kyllä", vastaa Rinne.

Rinteen keskustelu tallentui Ylen mikrofoniin ja Yle uutisoi asian maanantaina.

Tiistaina Sdp:n kansanedustajat käsittelivät asiaa eduskunnassa ryhmäkokouksessa. Ryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan asiasta oli käyty "hyvä ja avoin keskustelu".

Juuri muuta Lindtman ei asiasta suostunut sanomaan.

HS yritti kysyä häneltä, mitä Rinteen ajatus Urpilaisen puheenjohtajakampanjasta kertoo Rinteen arvostelukyvystä, mutta kaikkiin kysymyksiin Lindtman toisti "hyvää ja avointa keskustelua."

"Eduskuntaryhmä tukee Rinnettä puheenjohtajana", Lindtman tyytyi lopuksi sanomaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat