Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunnat jakavat potkuja entistä useammin – Kotka saattaa irtisanoa 40

Kotka aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat päättyä 40 työntekijän irtisanomiseen

Kotimaa
 

Suomen kunnat irtisanovat työntekijöitä aiempaa enemmän. Kun 2000-luvun alkupuolella kunnat ja kuntayhtymät irtisanoivat vuosittain yhteensä 80 ihmistä tuotannollisin ja taloudellisin perustein, viime vuonna luku oli 369. KT Kuntatyönantajien johtavan työmarkkinatutkijan Anne Hotin mukaan määrä kaiketi kasvaa tänä vuonna.

"Joulukuussa tekemämme arvio 425 irtisanomisesta saattaa ylittyä, vaikka kunnat pyrkivät yhä säästämään ennen kaikkia muilla tavoilla paitsi lomautuksilla ja irtisanomisilla", hän sanoo.

Alkuvuodesta yt-neuvotteluja ovat käyneet esimerkiksi Tuusulan kunta ja Lahden seudun kuntatekniikka. Maanantaina Kotkan kaupunginhallitus päätti aloittaa neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 40 työntekijän irtisanomiseen.

Kotka pyrkii löytämään 10,7 miljoonan euron säästöt käyttötaloudestaan kahden seuraavan vuoden aikana. Kaupunginvaltuusto päättää säästökohteista kesäkuussa.

Nyt ehdotuslistalla ovat muun muassa kahden lukion yhdistäminen, usean koulun lakkauttaminen ja kahden sivukirjaston korvaaminen kirjastoautolla. Kaikkiaan Kotka suunnittelee 88 viran tai tehtävän vähentämistä.

"Meidän taloutemme on liian alijäämäinen, eikä verotuksemme riitä nykyisen tasoisten palveluiden ylläpitämiseen. Väestömme on myös erittäin iäkästä", sanoo kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Vastaavat ongelmat piinaavat monia muitakin kuntia. Hotti kertoo, että viime vuonna kymmenisen kuntaa tai kuntayhtymää päätti irtisanoa yli 20 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat