Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti lupautui seuraavan hallituksen tukimieheksi

Kotimaa
 

Eduskunnan puhemiehenä väliaikaisesti toimiva keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilahtui tasavallan presidentti Sauli Niinistön hallitusohjelmaa koskevasta avauksesta.

Niinistö sanoi keskiviikkona valtiopäivien avajaispuheessaan Finlandia-talossa, että jos hallitusohjelman "keskeiset taustaolettamat ovat muuttuneet ja vaativat uusia toimia", hallitus toisi uuden ohjelman eduskuntaan.

"Joten siis luovuttaisiin koskemattomana pidettävän hallitusohjelman tabusta", presidentti sanoi.

"Ostan täysin hänen ajatuksensa", Sipilä kommentoi Niinistön puhetta valtiopäivien avajaiskahveilla.

"Tämä on juuri strategisen hallitusohjelman idea, että yksityiskohtia voidaan matkan varrella päivittää. Myös tavoitetasoa pitää miettiä. Esimerkiksi viime kesänä, kun hallitus vaihtui, siinä yhteydessä olisi ehdottomasti pitänyt tarkistaa tavoitteita", Sipilä sanoi.

Niinistö muistutti puheessaan, että kansanedustajat ja hallitus ovat vaativan tehtävän edessä.

"Talous on taantunut, julkisen velan ja alijäämän mittarit ovat punaisella, valtion takaussitoumukset ovat huomattavat, ja työttömyysvakuutusrahastollakin on suuri velanoton tarve."

Ongelmat muodostavat yhdessä hänen mukaansa kokonaisuuden, josta ei selvitä ilman uutta otetta, "muutosmyötärintaa".

Niinistö muistutti, että Suomi on yhä kilpailukykyinen ja edelleen hyvä monella muullakin mittarilla. Hänen mukaansa nousu mittausten tasolle on "meistä itsestämme kiinni".

"Tiedämme mitä pitää tehdä. Sovitaan, että se tehdään."

Niinistö lupautui tässä tulevan hallituksen tukimieheksi.

"Jos tässä tukimiestä tarvitaan, niin ottakaa tämä ilmoittautumisena, tai Antti Rokan sanoin: täs siul on sellane", hän sanoi Sipilälle, joka puolestaan sanoi ottavan mielihyvin vastaan Niinistön ilmoittautumisen talkoisiin.

"Olen tottunut saumattomaan yhteistyöhön, joka ei kangistu kaavoihin", Sipilä totesi omassa vastauspuheessaan presidentille.

"Maan taloudellisen ja poliittisen johdon esimerkki kohtuudesta on ehdoton edellytys kaikkien suomalaisten mukaan saamiseksi vaikeiden päätösten taakse", Sipilä sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat