Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lappeenranta ponnisti yliopistolistalle

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Lappeenrannan teknillinen yliopisto ponkaisi uutena tulokkaana suoraan sijalle 31, kun yliopistojen rankkausta harrastava brittilehti Times Higher Education pani järjestykseen nuoria yliopistoja. Nuoruuden rajan on alle 50 vuoden ikä.

Kun nuorten yliopistojen lista julkistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012, Suomesta sinne ylsi vain Itä-Suomen yliopisto. Seuraavana vuonna myös Tampereen teknillinen yliopisto oli mukana sadan parhaan nuoren yliopiston joukossa.

Tänä vuonna Itä-Suomen yliopisto löytyy sijalta 55 ja Tampereen teknillinen yliopisto sijalta 90. Sijoitukset ovat suurin piirtein samat kuin viime vuonna.

Ykkössijaa on pitänyt tähän asti hallussaan Pohangin yliopisto Etelä-Koreasta, mutta nyt sen ohitti Lausannen teknillinen korkeakoulu Sveitsistä. Kakkos- ja kolmossijat menivät Etelä-Koreaan. Muutenkin Aasian maat menestyivät hyvin.

Parhaan pohjoismaisen sijan vei Lappeenranta, ja sijalta 34 löytyy Ruotsin maatalousyliopisto. Uumajan yliopisto on sijalla 55 ja Linköpingin yliopisto sijalla 59.

Australia ohitti Britannian valtaamalla 16 sijaa sadan joukosta. Kun Yhdysvallat yleensä hallitsee "vanhojen" yliopistojen listoja, on sillä uusien yliopistojen listalla vain seitsemän edustajaa.

Kaikkiaan mukana on yliopistoja 28 maasta.

Järjestys on saatu yhteensä 13 mittarilla. jotka koskevat muiden muassa tutkimusta, koulutusta, tiedonsiirtoa ja kansainvälisyyttä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat