Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi varautuu anarkistien vappumarsseihin

Kulkueita aiotaan järjestää Helsingin ja Tampereen lisäksi Turussa

Kotimaa
 

Anarkistit järjestävät tänä vappuna kulkueita Helsingin ja Tampereen lisäksi aiemmista vuosista poiketen myös Turussa.

Poliisi varautuu tapahtumien yhteydessä mahdollisiin järjestyshäiriöihin, mutta pyrkii välttämään konfliktia. Aiemmissa anarkistien mielenosoituksissa ja muissa tilaisuuksissa on ollut järjestyshäiriöitä ja yhteenottoja poliisin kanssa viime vuosina.

Helsingissä anarkistit järjestävät vappupäivänä kaksi omaa tapahtumaa. Ensimmäisen Taistelevan työväen vappu -nimisen kulkueen on määrä kokoontua aamukymmeneltä Rautatientorille ja lähteä myöhemmin liikkeelle kohti Tokoinrantaa. Anarkistit kulkevat tänä vuonna eri reittiä kuin työväen marssi.

Anarkistien toinen kulkue on nimeltään Vallaton vappurieha. Sen on määrä kokoontua kello 11.30 Tokoinrannassa, josta marssitaan Vallilan Dallapénpuistoon.

"Varaudumme näihin kulkueisiin, mutta emme muuten lähde ennakoimaan tulevaa. Vappuna tapahtuu paljon muutakin kuin nämä tapahtumat", sanoo Helsingin poliisin ylikomisario Seppo Kujala.

Helsingin poliisilaitos sai moitteita vuosi sitten toiminnastaan vappumarssin yhteydessä. Poliisihallituksen mukaan poliisi otti haltuunsa eräästä pakettiautosta vasemmistoliiton lipputankoja ilman asianmukaista perustetta. Poliisi myös vapautti jotkut kiinniotetut tarpeettoman myöhään.

Poliisihallitus kehotti Helsingin poliisia kiinnittämään huomiota huolellisuuteen mielenosoitusesineistön haltuunotossa.

Myös Turussa järjestetään tulevana vappupäivänä anarkistien marssi.

Osallistujat aikovat kokoontua kello 11 Puutorilla ja marssia sieltä Samppalinnanmäelle.

Helsingistä ja Tampereesta poiketen anarkistit eivät ole ennen järjestäneet Turussa vappukulkuetta. Paikallinen poliisilaitos on saanut tapahtumasta uhka-arvion suojelupoliisilta.

"Etukäteen ei ole tiedossa mitään sellaista, että osallistujilla olisi kauhean suurta hävittämisvimmaa. Odotamme, että osallistujat tuovat kulkueessaan omaa viestiään esille, mutta eivät ala hävittää paikkoja. Meillä on kuitenkin tietty varaus olemassa, jos jotain rupeaa tapahtumaan", kertoo Lounais-Suomen poliisin ylikomisario Timo Malinen.

Tampereella anarkistit järjestänevät tapahtumansa jo vappuaattona. Osallistujien on määrä kokoontua anarkistien Takku.net-nettisivuston mukaan kello 18 Koskipuistossa, josta he lovat lähdössä muualle juhlimaan.

"Otamme totta kai mahdollisen tapahtuman suunnittelussamme huomioon. Pyrimme kaikin keinoin siihen, ettei tule mitään konfliktia", sanoo Sisä-Suomen poliisin komisario Ismo Rajala.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat