Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esitutkinta vie viikkoja

Kotimaa
 

Esitutkinta Helsingin edustalla tiistaina havaitusta vedenalaisesta kohteesta vie vähintään kaksi viikkoa, arvioi Suomenlahden merivartioston apulaiskomentaja Ismo Siikaluoma.

Merivoimat etsi tiistaina Helsingin edustalla liikkunutta "vedenalaista kohdetta". Merivoimat kertoi varoittaneensa kohdetta pudottamalla sen luo käsisyvyyspommeja.

Etsinnöissä mereltä ei kuitenkaan löydetty mitään poikkeuksellista. Tutkinta-aineistoa kasataan paraikaa, mutta sen sisällöstä Siikaluoma on hyvin niukkasanainen. Hän ei halua edes kertoa, onko vedenalaisista havainnosta tullut jo lisätietoa.

"En voi kommentoida. Asia on kesken niin esitutkinnan näkökulmasta kuin merivoimien puolelta. En voi keskeneräisestä tutkinnasta paljastaa mitään."

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö suorittaa esitutkinnan. Nyt tutkittava vedenalainen alueloukkausepäily on Siikaluodon mukaan tapauksena ainutlaatuinen.

"Tämä on ensimmäinen vedenalainen alueloukkausepäily, josta on käynnistetty rikosprosessuaalinen esitutkinta. Syytä epäillä -kynnys on ylittynyt, ja alustava rikosnimike on epäilty alueloukkaus."

Tutkinnan tulos jää luultavasti laihaksi. Oikeuden eteen pitäisi saada aluksen päällikkö, jos kohde osoittautuu sukellusveneeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat