Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä mieltä olette presidentin ideasta?

Kotimaa
 

Niinistö ehdotti, että hallitus toisi uuden hallitusohjelman eduskunnalle, jos ohjelman taustaoletukset muuttuvat.

Outi Pyhäranta HS
Kimmo Tiilikainen,keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja:"Ajatus on läheistä sukua strategiselle hallitusohjelmalle, jossa on keskeiset tavoitteet, joihin halutaan vaalikauden aikana mennä. Se on selvää, että jos olosuhteet muuttuvat, uusia keinoja on keksittävä, vaihdettava tai monipuolistettava. Keinovalikoimaa on voitava täydentää. Jos tavoite on mitattava emmekä ole edenneet siihen suuntaan riittävän nopeasti, on tuotava uusia keinoja."
Kimmo Tiilikainen,
keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja:
"Ajatus on läheistä sukua strategiselle hallitusohjelmalle, jossa on keskeiset tavoitteet, joihin halutaan vaalikauden aikana mennä. Se on selvää, että jos olosuhteet muuttuvat, uusia keinoja on keksittävä, vaihdettava tai monipuolistettava. Keinovalikoimaa on voitava täydentää. Jos tavoite on mitattava emmekä ole edenneet siihen suuntaan riittävän nopeasti, on tuotava uusia keinoja."
Outi Pyhäranta HS
Outi Mäkelä,kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja:"Kyllä meillä sellainen joustovara pitäisi olla ja reagointimahdollisuus. Tuskin nyt ihan kokonaan uusi hallitusohjelma tehtäisiin, mutta juuri talouden osalta on syytä jättää pelivaraa. Tämä uusi strateginen hallitusohjelma on uudenlainen tapa hahmottaa tätä asiaa. Uskon, että presidentin viesti piti sisällään myös sen, että tässä osallistetaan myös eduskunta siihen keskusteluun."
Outi Mäkelä,
kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja:
"Kyllä meillä sellainen joustovara pitäisi olla ja reagointimahdollisuus. Tuskin nyt ihan kokonaan uusi hallitusohjelma tehtäisiin, mutta juuri talouden osalta on syytä jättää pelivaraa. Tämä uusi strateginen hallitusohjelma on uudenlainen tapa hahmottaa tätä asiaa. Uskon, että presidentin viesti piti sisällään myös sen, että tässä osallistetaan myös eduskunta siihen keskusteluun."
Outi Pyhäranta HS
Johanna Karimäki, vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja:"Hallitusohjelma voisi olla tällä kertaa väljempi, niin se mahdollistaisi reagoinnin muuttuvaan ympäristöön. Ehkä ohjelmaa ei tarvitse täysin matkan varrella muuttaa. Se voisi olla joustava. Hallitusohjelma voi olla sellainen, että se elää ajassa eikä ole niin tiukasti alkuhetkeen naulittu. Totta kai on järkevää tehdä sellaista politiikkaa, joka kantaa Suomea paremmin tulevaisuuteen."
Johanna Karimäki,
vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja:
"Hallitusohjelma voisi olla tällä kertaa väljempi, niin se mahdollistaisi reagoinnin muuttuvaan ympäristöön. Ehkä ohjelmaa ei tarvitse täysin matkan varrella muuttaa. Se voisi olla joustava. Hallitusohjelma voi olla sellainen, että se elää ajassa eikä ole niin tiukasti alkuhetkeen naulittu. Totta kai on järkevää tehdä sellaista politiikkaa, joka kantaa Suomea paremmin tulevaisuuteen."
Outi Pyhäranta HS
Kaj Turunen, perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja:"Ehdotus kuulosti tosi järkevältä ja hyvältä. Ymmärsin sen niin, että hallitusohjelmaa korjataan, jos talouden mittarit ja oletukset eivät pidä paikkaansa tai taloudessa tulee sellaisia juttuja, jotka eivät ole olleet tiedossa silloin, kun ohjelmaa tehdään. Ymmärsin sen talouden kannalta, en siltä kantilta, että hallitusneuvotteluissa sovitaan periaatteellisia asioita liittyen vaikka eläkeläisten asemaan."
Kaj Turunen,
perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja:
"Ehdotus kuulosti tosi järkevältä ja hyvältä. Ymmärsin sen niin, että hallitusohjelmaa korjataan, jos talouden mittarit ja oletukset eivät pidä paikkaansa tai taloudessa tulee sellaisia juttuja, jotka eivät ole olleet tiedossa silloin, kun ohjelmaa tehdään. Ymmärsin sen talouden kannalta, en siltä kantilta, että hallitusneuvotteluissa sovitaan periaatteellisia asioita liittyen vaikka eläkeläisten asemaan."
Outi Pyhäranta HS
Aino-Kaisa Pekonen, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja:"Itselle tuli olo, että hallitusohjelmaa pitäisi tavallaan tarkastella koko ajan. Koko ajanhan tilanteet muuttuvat. Siinä on myös vaara, että puolueet, jotka nyt lähtevät tekemään ohjelmaa, suunnittelevat sitä koko kauden. Jos ohjelma rupeaa elämään, on vaara, että se ajaa hallituksen epävakaaseen tilaan. Ei ole kenenkään etu, että hallitusneuvotteluja käydään tavallaan koko neljä vuotta."
Aino-Kaisa Pekonen,
vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja:
"Itselle tuli olo, että hallitusohjelmaa pitäisi tavallaan tarkastella koko ajan. Koko ajanhan tilanteet muuttuvat. Siinä on myös vaara, että puolueet, jotka nyt lähtevät tekemään ohjelmaa, suunnittelevat sitä koko kauden. Jos ohjelma rupeaa elämään, on vaara, että se ajaa hallituksen epävakaaseen tilaan. Ei ole kenenkään etu, että hallitusneuvotteluja käydään tavallaan koko neljä vuotta."
Outi Pyhäranta HS
Antti Lindtman, sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja:"Käytännössä edellisenkin hallituksen aikana hallitusohjelma oli pohjana ja sitten kehysriihessä, jos löydettiin yhteinen sopu, voitiin tarkistella asioita. Varmaan sen tyyppinen malli on tulossa. On varmaan kaikille selvää, että nyt tulee lyhyempi ohjelma kuin viimeksi. Mutta kuinka tiivis se voi olla, että ei ajauduta jatkuvien hallitusneuvotteluiden maailmaan? Se on se tasapaino, joka täytyy löytää."
Antti Lindtman,
sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja:
"Käytännössä edellisenkin hallituksen aikana hallitusohjelma oli pohjana ja sitten kehysriihessä, jos löydettiin yhteinen sopu, voitiin tarkistella asioita. Varmaan sen tyyppinen malli on tulossa. On varmaan kaikille selvää, että nyt tulee lyhyempi ohjelma kuin viimeksi. Mutta kuinka tiivis se voi olla, että ei ajauduta jatkuvien hallitusneuvotteluiden maailmaan? Se on se tasapaino, joka täytyy löytää."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat