Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansallispuistosta kevyt-EU:hun

Kotimaa
 

Kokoomuksen mielestä työperäisen maahanmuuton tarveharkinnasta tulee luopua, sillä nykyinen ulkomaalaislain mukainen työntekijän oleskelulupajärjestelmä on yrittäjien ja työntekijöiden kannalta kankea.

"Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei kannata kategorista talouspolitiikan koordinaation syventämisestä luopumista eli muun muassa Euroopan vakausmekanismin purkamisen asettamista hallituksen tavoitteeksi. Linjaus voisi rapauttaa luottamusta sekä euroalueen tulevaisuutta että Suomen EU-politiikan johdonmukaisuutta kohtaan."

Puolue ehdottaa, että Porkkalaan perustetaan kansallispuisto. Se perustettaisiin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna 2017.

Keskustan eduskuntaryhmän mielestä koulutusta on uudistettava erilaisin kokeiluin. Puolueen mielestä kokeiluja voisivat olla esimerkiksi venäjän kielen opiskelu B-kielenä Itä-Suomessa. B-kieli on yleensä ruotsi.

Puolue haluaa kilpailulakiin muutoksia, joilla parannetaan alkutuottajan ja elintarviketeollisuuden asemia elintarvikeketjussa. Ehdotus viittaa meijeriyhtiö Valioon, joka tuomittiin viime vuonna määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.

Perussuomalaiset kannattavat kevyttä Euroopan unionia. EU:n budjettia tulee leikata tai menotaso jäädyttää nykyiselleen. Omaa verotusoikeutta EU:lle ei tule antaa.

Perussuomalaisten mielestä Suomen liittyminen Ottawan miinasopimukseen oli virhe. Puolueen mielestä on selvitettävä mahdollisuutta, että Suomi irtautuu sopimuksesta. "Minimitavoite on ylläpitää Suomessa valmius jalkaväkimiinojen nopeaan massatuotantoon."

Perussuomalaisten mielestä ei ole oikein, että veronmaksajat kustantavat asiointitulkkauspalvelut vuosikausia maassa asuneille henkilöille. "Loputon tulkkaaminen ei kannusta suomen opiskeluun."

Sosiaalidemokraatit haluavat alentaa teollisuuden logistiikkakustannuksia, mikä edellyttää perusväylänpidon riittävää tasoa, väylämaksun ja rataveron alentamista ja ammattiliikenteen verotuksen laskemista.

Yritysten arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa on nostettava, yrittäjien sairasloman omavastuuajasta on poistettava kolme päivää ja epäkohdat yrittäjien perheenjäsenten sosiaaliturvassa on korjattava.

Työmarkkinoiden tasa-arvoa on vahvistettava nopeuttamalla erityisesti nuorten naisten paluuta äitiysvapailta työelämään, jakamalla perhevapaat nykyistä tasaisemmin sukupuolten välillä, kehittämällä vanhemmuuden kustannusten jakamista sekä jatkamalla samapalkkaisuusohjelmaa tavoitteena sukupuolten välisten perusteettomien palkkaerojen kaventaminen ja lopulta poistaminen.

Puolue haluaa, että eläkkeiden indeksikorotukset maksetaan sovitusti ja takuueläkettä korotetaan.

Puolueen mukaan ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta säilytetään.

Vihreät ovat valmiita neuvottelemaan hallitusohjelmasta, mutta ydinvoima on ylittämätön kynnys. "Voimme olla mukana hallituksessa, joka panostaa kotimaiseen uusiutuvaan energiaan eikä hyväksy ydinvoimalle uusia tai päivitettyjä periaatelupia."

Puolue haluaa uusiutuvan energian vallankumouksen, joka sisältää tavoitevuoden fossiilivapaalle Suomelle. Puolue perustaisi energiarahaston, jolla rahoitettaisiin ja vauhditettaisiin energiamurrosta. Puolue esittää tienkäyttömaksuja alueille, joissa joukkoliikenne toimii.

Vihreiden mielestä ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaamista on helpotettava luopumalla työvoiman saatavuusharkinnasta.

"Täällä opiskelleille ulkomaalaisille opiskelijoille on tarjottava mahdollisuus pysyvään oleskelulupaan opintojen valmistumisen jälkeen."

Vasemmistoliitto ei yhdy valtiovarainministeriön tilannekuvaan ja arvioon kuuden miljardin euron lisäsopeutustarpeesta. "Mitä enemmän leikataan, sitä enemmän verotulot vähenevät ja työttömyyden kustannukset kasvavat."

"Emme hyväksy leikkauksia sosiaaliturvaan tai sen indekseihin, peruspalveluihin ja koulutukseen. Työttömyysturvan heikennyksiin emme ole valmiita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat