Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reserviläiskirje voi lähteä kuolleellekin

Puolustusvoimat aloittaa kirjeiden postituksen

Kotimaa
 

Puolustusvoimat aloittaa reserviläiskirjeiden postituksen ensi viikolla. Kirjeen saa porrastetusti toukokuun aikana noin 900 000 suomalaista.

Kirjeiden vastaanottajien tiedot ovat peräisin asevelvollisrekisteristä. Se sisältää tietoja esimerkiksi koulutuksesta, aiemmasta palveluksesta, tuntomerkeistä, rangaistuksista ja mahdollisesta vajaavaltaisuudesta sekä terveydentilasta.

Kaikki tiedot eivät kuitenkaan välttämättä ole ajan tasalla. Näin ei voi sulkea pois sitä mahdollisuutta, että myös reserviläiskirjeet sisältäisivät epätarkkoja tietoja. Myös rekisterien päivittyminen on hidasta.

Esimerkiksi tieto ihmisen kuolemasta ei kirjaudu automaattisesti väestötietojärjestelmään. Sairaalat lähettävät kuolintiedon lomakkeella maistraattiin tallennettavaksi, kertoo Helsingin maistraatin rekisteripäällikkö Tuovi Kontio.

"Vaihtelu on suuri: kuolintiedon saanti kestää parista päivästä jopa viikkoihin. Paljon riippuu kuolinpaikasta ja -maastakin", Kontio sanoo.

Myös Puolustusvoimien erikoissuunnittelija Kari Laitisen mukaan virheitä voi tapahtua.

"Jos kirje on lähetetty eilen, ja henkilö kuolee tänään, näin siinä käy", Laitinen sanoo.

"Tilanne on sama kuin esimerkiksi poliisilla: vainajan auto saattaa saada ylinopeussakon tai vainajalta voidaan periä esimerkiksi sopimuksiin perustuvia saatavia."

Reserviläiskirjettä ei ole tarkoitus lähettää varareserville eli 50–60-vuotiaille miehistöön kuuluville, varusmiespalvelusta suorittamattomille, rauhan aikana asevelvollisuudesta vapautetuille, edunvalvonnassa tai vankilassa oleville eikä vakituisesti ulkomailla vakituisesti asuville.

Jos kirjeessä on virheitä, Puolustusvoimat kannustaa ottamaan yhteyttä omaan aluetoimistoon. Ruuhkiin asian käsittelyssä kannattaa varautua. Omat tiedot saa silti tarkistettua asevelvollisrekisteristä henkilötietolain mukaisesti.

Muokattu 3.5. klo 11.14: Artikkelissa kerrottiin alunperin, että omassa reserviläiskirjeessään virheitä huomanneen kehotettiin Puolustusvoimen verkkosivujen mukaan ottamaan asiasta syksyllä. Sivuilla oli virhe, jonka Puolustusvoimat on nyt korjannut. Yhteyttä voi ottaa heti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat