Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnistunut leikkaus oli suuri helpotus

Kotimaa
 

"Olen hirvittävän helpottunut. Biologisen lapsen saaminen on nyt lähempänä kuin koskaan", kuvailee 38-vuotias Risto tunnelmiaan. Haastateltavan nimi on muutettu.

Risto ja hänen vaimonsa yrittivät saada lasta vuoden ajan. Sen jälkeen he hakeutuivat lapsettomuushoitoon, jossa todettiin, ettei Riston siemennesteessä ole siittiöitä. Risto pääsi kuitenkin mikroskooppileikkaukseen, joka onnistui hyvin.

"Lääkäri ehdotti leikkausta. Itse en edes tiennyt sellaisesta mahdollisuudesta."

Kiveskirurgisista operaatioista vain osassa löydetään siittiöitä. Siksi Risto ei oikein jaksanut uskoa hyvään tulokseen.

"Olin aika varma, ettei siittiöitä löydy, mutta onneksi vaimoni jaksoi uskoa onnistumiseen paremmin. Olin mielettömän helpottunut, kun jo heräämössä kerrottiin, että siittiöitä löytyi."

Leikkauksesta toipuminen sujui ongelmitta. Risto oli viikon sairauslomalla, ja kipuja ja turvotusta oli vain vähän. Sairaalasta sai kotiutua jo leikkauspäivänä.

"Ajatus siitä, että alakertaan kosketaan, oli hieman pelottava. Leikkaus kuitenkin tehdään nukutuksessa, joten se ei ollut kauheaa."

Onnistunut kivesleikkaus on Riston mukaan keventänyt mielialaa selvästi.

"Ennen minun hoitoani oli aika raskasta, mutta nyt on ollut helpompaa."

Risto ja hänen vaimonsa odottavat syksyä. Silloin Riston vaimolla aloitetaan hedelmöityshoito, jotta munasoluja saadaan kerättyä talteen mikrohedelmöitystä varten.

Vaimon hoitojakso kestää noin puolitoista kuukautta.

"Hedelmöitys onnistuu keskimäärin kolmannella tai neljännellä yrityksellä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat