Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmismatkaaja lähtee aurinkoon

Kotimaa
 

Suomalaiset lomailevat kesällä tyypilliseen tapaansa etenkin Kreikassa, Espanjassa ja Turkissa, mikäli matkatoimistojen odotukset toteutuvat.

Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) keräämän tilaston perusteella matkatoimistojen valmismatkoista näihin maihin suuntautuu touko-lokakuussa peräti kolme neljästä.

Valmismatkoja on tarjolla yli 430 000 eli yhdeksän prosenttia viime vuotta vähemmän. Kreikkaan, Espanjaan ja Turkkiin myydään jopa viidennes vähemmän valmismatkoja kuin ennen.

SMAL:ssa otaksutaan, että kukkarojaan puristavat kuluttajat suosivat nyt risteilyjä ja muita lyhyempiä matkoja, minkä matkanjärjestäjät ovat ottaneet huomioon tarjonnassaan.

"Kyseessä on alan murros. Ihmiset haluavat ostaa eri tavoilla tuotteita, ja nyt matkatoimistotkin ovat alkaneet myydä lyhyempiä matkoja", maajohtaja Eva Torra Apollomatkoista sanoo.

Euroopan maista esimerkiksi Kroatian ja Maltan suosio näyttävät kasvavan viime vuodesta. Muissa Pohjoismaissa Kroatia on jo vakiintunut lomakohde. Maltan suosiota selittää Finnairin saarivaltioon kesäkaudeksi avaama lentoyhteys.

Omatoimimatkailijat suosivat Länsi- ja Etelä-Eurooppaa. Suomen suurimpiin verkkomatkatoimistoihin lukeutuvan Ebookersin kesäkauden lento- ja hotellivarauksissa kärjessä ovat Saksa, Espanja, Italia, Britannia ja Ranska. Kaupungit, kuten Berliini, Barcelona ja Lontoo, ovat vetovoimaisia.

Ennestäänkin suositut kohdemaat Espanja ja Italia houkuttelevat viime vuosien talouskurimuksesta huolimatta yhä useampia suomalaismatkailijoita. Myös kotimaan matkoille on kysyntää.

"Espanjan lentohinnat ovat laskeneet, ja kotimaan heikko taloudellinen tilanne lisää kotimaan matkailua. Euroopan merkitys matkailussa on kasvanut, kun ihmiset tekevät vähemmän kaukomatkoja", kertoo Suomen markkinointipäällikkö Aki Juusola Ebookersista.

Uusia "trendikohteita" kehittyy etenkin entisen Jugoslavian tienoilla. Kroatia, Slovenia, Montenegro ja Albania houkuttelevat vaihtelunhaluisia.

"Voi olla, että kymmenen vuoden päästä matkailu sinne on laajamittaisempaa", sanoo toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti SMAL:sta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat