Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selvitys: Työnjohto rajoittaa lähi- ja perushoitajien töitä

Kotimaa
 

Työnjohtajat estävät lähi- ja perushoitajia tekemästä heille kuuluvia töitä, käy ilmi Suomen lähi- ja perushoitajaliiton (Super) selvityksestä.

Lähes puolet eli 46 prosenttia erikoissairaanhoidossa työskentelevistä lähi- ja perushoitajista ei saa osallistua potilaiden lääkehoitoon, vaikka on suorittanut lääkehoitoluvan.

Runsas viidennes erikoissairaanhoidossa työskentelevistä lähi- ja perushoitajista ei saanut osallistua lääkehoitoon lainkaan. Tätä rajoittaa ensisijaisesti työnjohto, arvioi 73 prosenttia kyselyyn vastanneista. Terveydenhuollon ammattihenkilöiden työtä koskevat lait eivät määritä tehtäviä, joita saa tai ei saa tehdä.

Sähköpostitse tehtyyn kyselyyn vastasi 572 liiton jäsentä. Vastaajista neljännes työskenteli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. 66 prosenttia vastanneista lähi- ja perushoitajista työskenteli vuodeosastolla.

Superin mukaan tämä osoittaa, että työnantajat eivät hyödynnä lähi- ja perushoitajien ammattitaitoa ja osaamista laajasti eri työyksiköissä. Noin neljännes kyselyyn vastanneista koki, että ei saa hyödyntää monipuolisesti osaamistaan työssään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat