Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähes tuhannen pölykapselin mies: "Minulla ei ole koskaan ollut omaa autoa"

Kotimaa
 
Ville Vanhala
Mun juttu: Mauritz Lindqvist on 850 pölykapselin mies
Mun juttu: Mauritz Lindqvist on 850 pölykapselin mies
Loviisalaisella Mauritz Lindqvistillä, 74, ei koskaan ole ollut omaa autoa. Lindqvistllä on kuitenkin 850 pölykapselia, joista 800 on naulattu navetan seinälle. HSTV:n uusi videosarja Mun juttu esittelee koko joukon ihmisiä eri puolelta Suomea, jotka ovat löytäneet oman juttunsa.

"Minulla ei ole koskaan ollut omaa autoa, mutta minulla on yli 850 pölykapselia. Niistä noin 800 on naulattu navetan ja saunan seinille. Loput ovat vielä liiterissä, mutta kesällä ripustan nekin esille.

Tausta

HSTV:n uusi sarja esittelee oman juttunsa löytäneitä

Mun juttu on HSTV:n uusi videosarja, joka esittelee eri puolilta Suomea koko joukon ihmisiä, jotka ovat löytäneet oman juttunsa. Kyseessä voi olla tapa, päähänpinttymä, harrastus, ammatti tai jopa maailmankatsomus.

Sarja esittelee niin paljasjalkakävelijän, moottorisahataiteilijan kuin joogaavan papinkin – yhden ihmisen joka tiistai.

Yhteistä sarjan henkilöille on se, että heidän jutustaan on tullut osa heidän elämäänsä. Se tuottaa heille iloa, mutta se on myös kannatellut heitä vastoinkäymisten yli.

Oman jutun takaa saattaa löytyä traaginen tai liikuttava tarina. Mun juttu -videosarjan toteuttaa kotkalainen Banja Media Oy. Sen muodostavat ohjaaja-kuvaaja Juha Metso, kuvaaja-leikkaaja Mika Rokka ja toimittaja Ville Vanhala. "Tästä on nyt tullut meidän juttumme", he toteavat.

Haluan, että kaikki pölykapselit ovat näkyvillä.

Auringon paistaessa kapseleilla peitetyt seinät kimaltelevat kirkkaasti. Pilvisellä ilmalla kapselit hohtavat.

Poimin ensimmäiset pölykapselit 1980-luvun alussa. Olin töissä Valtion Rautateillä raiteiden kunnostajana ja kuljin työmatkat polkupyörällä.

Vähitellen aloin ottaa kaikki ojiin ja kaduille pudonneet kapselit talteen.

Pölykapselit ovat luonnossa roskia, mutta seinille naulattuina koristeita.

Pyöräilen pysyäkseni kunnossa, mutta olen oppinut tarkkailemaan pientareita. Kun polkee toinen silmä tiessä ja toinen tien vieressä, niin huomaa kapselit pusikoista ja heinikon seasta."

"Ihmiset ovat myös tuoneet minulle pölykapseleita, ja minä olen antanut niitä tutuille, joiden autoista on pudonnut kapseli. Olen kuitenkin saanut niitä enemmän kuin antanut pois. Joskus pölykapseleita löytyy postilaatikkoni juurelta.

Haaveilen siitä, että jonakin päivänä minulla on tuhat pölykapselia.

Navetan ja saunan seinille niitä ei enää montaa mahdu, mutta asuinrakennuksessa ei ole vielä yhtään. Sen seinät näyttävät paljailta ja tyhjiltä."

Juha Metso
"Sivukylien tiet ovat nykyään niin huonossa kunnossa ja kuoppaisia, että autoista putoaa yhä enemmän pölykapseleita", Mauritz Lindqvist on huomannut.
"Sivukylien tiet ovat nykyään niin huonossa kunnossa ja kuoppaisia, että autoista putoaa yhä enemmän pölykapseleita", Mauritz Lindqvist on huomannut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat