Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesäauton ostajan kannattaa olla tarkkana

Kotimaa
 

Varmista, että olet tekemässä kauppaa oikeasta autosta. Vertaa valmistenumeroa ja rekisteritunnusta rekisteröintitodistuksen tietoihin. Valmistenumero löytyy yleensä konetilan puolelta tai kynnyslistan läheisyydestä.

Jos ostat autoa yksityishenkilöltä, tarkista myyjän henkilöllisyys. Näin varmistat sen, ettet ole tekemässä kauppoja auton haltijan tai auton anastaneen henkilön kanssa.

Tarkista Trafin maksamattomat ajoneuvoverot -verkkopalvelusta, onko autosta maksettu ajoneuvoverot. Jos auton vero on maksamatta, auto on ajokiellossa, vaikka omistaja vaihtuu.

Tutustu auton historiaan. Auton historiatiedot voi tilata maksullisista numero- tai verkkopalveluista. Tiedoista selviää auton omistushistoria ja mahdollisesti sekin, onko auto jossain vaiheessa poistettu käytöstä vaurioituneena.

Automallin tyyppiviat voi selvittää etukäteen sivulta autotie.fi/tyyppivika.

Koeajossa kannattaa selvittää, miten auto käyttäytyy ajaessa ja jarruttaessa. Kuuntele moottorin ääniä. Epämääräisen kolinan pitäisi soittaa hälytyskelloja. Varmista hallintalaitteiden ja merkkivalojen toiminta.

Tarkista renkaiden kunto ja urasyvyydet. Tutustu myös talvirenkaisiin ja huoltohistoriaan.

Kun ostat auton, sinun pitää saada rekisteröintitodistus. Mukaan on hyvä saada myös käyttöohjekirja ja huoltokirja.

Jos auto maksetaan kokonaan kaupantekovaiheessa, kauppakirjaa ei tarvitse tehdä. Riittää, että luovutustodistus jää myyjälle. Kauppakirjan teko kannattaa, jos kauppaan sisältyy ehtoja.

Ota vähintään lakisääteinen liikennevakuutus. Rekisteröi auto itsellesi seitsemän päivän aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat