Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaalitukien huijauksesta vankeutta

Kotimaa
 

Kolmannen kerran sosiaalitukien huijauksesta kiinni jäänyt mies on tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Helsingin hovioikeus vahvisti 59-vuotiaalle miehelle tuomitun yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksen törkeästä petoksesta.

Ehdoton vankeus oli Helsingin käräjäoikeuden mukaan tarpeen, sillä mies oli tuomittu sosiaalietuuksien huijaamisesta kahdesti aiemmin. Rikokset olivat jatkuneet pitkään. Aiemmista huijauksista mies oli saanut ehdollista vankeutta.

"Vastaaja ei siten ollut ottanut ojentuakseen yhdestä eikä kahdestakaan ehdollisesta vankeusrangaistuksesta vaan oli keskeytymättä jatkanut perusteettomien tukien hakemista salaten tosiasiallisia tulojaan ja varojaan", käräjäoikeus perusteli.

Mies nosti toimeentulotukea yhteensä lähes 17 000 euroa. Rikoksesta saatu hyöty oli niin suuri, että oikeuden mukaan kyse oli ilman muuta törkeästä petoksesta.

Teon törkeyttä lisäsi se, että mies nosti perusteettomia etuja usean vuoden ajan, elokuusta 2007 lokakuuhun 2012.

Mies oli toimeentulotukea hakiessaan salannut, että hänellä oli palkkatuloja ja veikkausvoittoja. Hän jätti kertomatta parista pankkitilistään, joten tulot eivät tulleet ilmi.

Mies myönsi toimineensa syyttäjän väittämällä tavalla, mutta hän piti saamaansa rangaistusta liian ankarana. Hovioikeuden mielestä rangaistuksen alentamiseen ei ollut syytä.

Mies velvoitettiin palauttamaan Helsingin kaupungille perusteetta saadut tukieurot korkoineen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat