Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS pyysi tunnettuja autoilijoita valitsemaan alle 4 000 euron kesäauton Autotie-sivustolta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Muusikko Sipe Santapukin valinta on Škoda Octavia Super.
Muusikko Sipe Santapukin valinta on Škoda Octavia Super.

Sipe Santapukki, muusikko

Sipe Santapukki
Sipe Santapukki

Škoda Octavia Super, 1963

3 900 euroa

"Ainoa kriteerini oli, että auton pitää olla vanha. Tämä Škoda on helvetin hyvän näköinen, ja jos nuo 105 000 kilometriä mittarissa ovat aitoja, tämä on helmi.

Auto on museokatsastettu, joten se on todennäköisesti hyvässä kunnossa. Museoauton vakuutukset ovat naurettavan halpoja: puhutaan muutamasta kympistä vuodessa. Haittapuolena ovat rajoitetut ajopäivät, mutta jos tämä tulee harrasteautoksi, eipä sillä paljon enempää tulisikaan ajettua.

Parhaan kesäautoni ostin Popedan silloiselta kitaristilta Markku Petanderilta vuonna 1999. Cadillac Limousine oli minulla lähes 15 vuotta, ja myin sen viime vuonna. Cadillac ei ollut kovin käytännöllinen, sillä se on seitsemän metriä pitkä ja painaa kolme tonnia."

Muusikko-kansanedustaja Mikko Alatalo hankkisi Volvo V70:n.
Muusikko-kansanedustaja Mikko Alatalo hankkisi Volvo V70:n.

Mikko Alatalo, kansanedustaja, muusikko

Volvo V70, 2000

Mikko Alatalo
Mikko Alatalo

3 490 euroa

"Valintani ei ole muusikolle sopiva rättisitikka tai poikamiehelle sopiva tyttöjenhoukutusauto, vaan Volvo-miehenä valitsin käytännöllisen auton. Farmari sopii hyvin kesäautoksi. Takakonttiin mahtuvat festaritavarat: niin telttavehkeet, aurinkotuolit kuin olutkorit. Ison auton perä ei valahda täyteen lastattuna alas niin kuin pienemmissä autoissa. Jos festaritelttailu ei kiinnosta, takana mahtuu nukkumaan.

Vaikka Volvolla on ajettu yli 300 000 kilometriä, dieselkone kestää todennäköisesti vielä vuosia, ellei edellinen omistaja ole ajanut sitä piloille.

Minulla oli nuoruusvuosinani useita kesäautoja, mutta mieleenpainuvin oli 1970-luvulla ostamani Datsun 100A. Heikki Silvennoinen oli silloin bändini kitaristi, ja hän ajoi Datsunilla huonokuntoisilla maanteillä aivan älyttömiä nopeuksia. Datsunin ehkä paras ominaisuus oli etupenkin mimmikippi: penkin sai vedettyä kahvasta vaakatasoon."

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ajaisi Nissan Primeralla.
Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ajaisi Nissan Primeralla.

Pasi Nieminen, Autoliiton toimitusjohtaja

Nissan Primera, 2005

Pasi Nieminen
Pasi Nieminen

3 700 euroa

"Tämä on vähän hajuton ja mauton auto, jossa ei voi puhua ajomukavuudesta vaan ehkä ajosiedettävyydestä. Tein valinnan käyttötarve edellä, eli autossa piti olla riittävästi tilaa viisihenkiselle perheelle. Viikonlopun mökkimatkat ja koira edellyttävät tavaratilaa. Autossa pitää myös olla ajonhallintajärjestelmä.

Auton on pitänyt saada kolaritestissä vähintään neljä tähteä. Autoliiton sivuilta voi käydä katsomassa monen sadan auton kolaritestitulokset. Ilmastointi on kesäautossa ehdoton, ja se vaikuttaa myös jälleenmyyntihintaan.

Ennen kauppaa kannattaa tarkistaa, onko autoa kolaroitu ja löytyykö siitä ruostetta. Nämä voi varmistaa vaikka käyttämällä auton omalla asiantuntijalla. Soitin myyjäliikkeeseen ja sovin, että myyjä hoitaa katsastuksen ennen kaupantekoa. Tämän auton yksi etu on jakoketju, joten jakohihnan kallista vaihtoa ei tarvitse pelätä.

Ajelin 1980-luvulla useamman kesän punaisella Lada 1200:lla. Sehän oli varsin yleinen auto Suomen liikenteessä siihen aikaan. Autossa oli kullanvärinen plyysisisustus, ja ostin sen neljällä Koskenkorva-pullolla. Koskenkorva oli siihen aikaan kalliimpaa kuin nykyään, mutta silti Lada oli edullinen."

Europarlamentaarikko Merja Kyllösen kesäauto olisi Renault Megane.
Europarlamentaarikko Merja Kyllösen kesäauto olisi Renault Megane.

Merja Kyllönen, europarlamentaarikko

Renault Megane, 2004

Merja Kyllönen
Merja Kyllönen

1 799 euroa

"Olen ollut aiemmin Rellun omistaja, joten merkki ei huoleta. Auton kilometrit [189 000] ovat hintaan nähden siedettävät, ja autosta löytyy ilmastointi. Autoa on huollettukin jollain lailla. Koiraperheen kesäauton vähimmäisvaatimukset ovat riittävä tila sekä ilmastointi.

Kesäautoa ostavan on syytä varmistua varsinkin auton renkaiden ja iskunvaimentimien kunnosta. Kannattaa olla tarkkana autojen kanssa, joissa on suppea huoltohistoria tai joissa on edessä jakoremmin vaihto.

Datsun 100A Coupe on lämpimin kesäautomuistoni. Punainen paholainen oli yhden kesän rakkaus ja riemu: 1970-luvun auto, josta puuttuivat kaikki mukavuudet mutta luonnetta oli senkin edestä."

Autotie-palvelu kuuluu Helsingin Sanomien tavoin Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat