Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustelualoite jakaa edustajia

Kotimaa
 

"Sekä kirkolliskokous, piispainkokous ja kirkkohallitus ovat aiemmin ottaneet selväsanaisen kannan miehen ja naisen välisen avioliiton puolesta. Siinä pitäisi mielestäni pysyä. Jos tässä pysytään, ei tarvetta keskustelun uudelleen avaamiseen ole."

Teologi Leif Nummela, kirkolliskokouksen edustaja

 

"Tuntuu, että parisuhdelain seurauksista on jo keskusteltu valtavasti ja kaikki mahdollinen on sanottu. Siksi lisäkeskustelu tuntuu turhalta. Mutta avoimuuden vuoksi en halua sitä vastustaa."

Pastori Aino Vesti, kirkolliskokouksen edustaja

 

"Kirkolla on oma avioliittokantansa, joka on ihan hyvä. Suhtaudun myönteisesti aloitteeseen, mutta olen perinteisen avioliittokannan takana."

Eläkeläinen Tauno Pihlava, kirkolliskokouksen edustaja

 

"Olen hirvittävän kyllästynyt vatvomaan seksuaalisuusasioita, jotka ovat ihmisten yksityis- ja perheasioita. Mutta näitä on jauhettava siihen asti, että asia saadaan joskus jollekin tolalle.

Luterilaisen teologian luonteva jatko on se, että aletaan vihkiä myös samaa sukupuolta olevia pariskuntia."

Toimittaja Johanna Korhonen, yksi aloitteen allekirjoittaneista edustajista

 

"Kun avioliittolain uudistus menee läpi, pitää kirkon siihen jollain tavalla reagoida. Mielestäni pitää lähteä liikkeelle ajoissa. Itse olen sitä mieltä, että kirkko voisi vetäytyä koko vihkimisoikeudesta."

Muusikko Jaakko Löytty, yksi aloitteen allekirjoittaneista edustajista

 

"Kirkko voi toimia kanavana tälle keskustelulle. Kirkko toimii myös kusitolppana, jolle voi olla vihainen ja josta voi erota turhautumisen merkkinä. Kun yhteiskunnassa tehdään päätöksiä, on kirkko se paikka, jossa niistä keskustellaan, myös raivostuttavan hitaasti."

Pastori Jaana Hallamaa, yksi aloitteen allekirjoittaneista edustajista

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat