Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläistä motoristia ei päästetty Suomeen

Kotimaa
 

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on evännyt viime yönä Vaalimaan raja-asemalla yhden venäläisen motoristin pääsyn Suomeen. Rajavartioston everstiluutnantin Esa Veikkasen mukaan motoristi olisi ollut läpikulkumatkalla Suomessa.

"Hänellä oli vaadittavat matkustusasiakirjat ja viisumi Schengen-maahan."

Veikkasen mukaan Rajavartiolaitoksella ei ole tiedossa, että venäläismotoristilla olisi suoraa yhteyttä Berliiniin suunnittelemansa paraatin takia julkisuuteen nousseeseen venäläiseen Yön sudet -moottoripyöräkerhoon.

Päätös siitä, että venäläismieheltä evättiin pääsy Suomeen, tehtiin Veikkasen mukaan kokonaisharkinnan perusteella. Rajavartiolaitos kysyi asiasta myös muiden Schengen-maiden kantaa, sillä motoristilta on evätty aiemmin pääsy Puolaan ja Liettuaan.

"Jos on mahdollista, että henkilö aiheuttaa uhkaa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle Suomessa tai jossakin muussa Schengen-valtiossa, voidaan maahan pääsy evätä", Veikkanen sanoo.

Rajavartiolaitoksen mukaan Suomen rajan ylitti viime torstain ja perjantain aikana kaksi Yön susien oletettua jäsentä, joista ainakin toinen poistui nopeasti maasta. Sisäministeri Päivi Räsänen sanoi tuolloin Ylelle, että kerholaisten matkustusasiakirjat olivat kunnossa.

EU-maissa on vastustettu kerholaisten aikeita suorittaa voitonmarssi Berliiniin.

OIKAISU:
Jutussa kerrottiin, että Kaakkois-Suomen rajavartiosto on evännyt viime yönä Vaalimaan raja-asemalla venäläisen motoristin pääsyn Suomeen. Näin tapahtui keskiviikon vastaisena yönä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat