Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitusneuvottelut alkavat perjantaina

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

 Hallitusneuvottelut käynnistyvät perjantaina kello 13 valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa Helsingin Eteläesplanadilla.

 Neuvotteluihin lähtevät puolueet eli keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset valmistautuvat neuvotteluihin ja kokoavat erilaisia ryhmiään viikonlopun aikana.

 Hallitusneuvottelut jatkuvat maanantaina.

 Neuvottelut jatkuvat niin pitkään kuin tarvitaan.

 Vaikka hallitusneuvotteluihin on valittu kolme puoluetta, tämä ei vielä täysin takaa sitä, että valitut puolueet ovat mukana hallituksessa.

 Kun puolueet saavat aikaan neuvottelutuloksen, hallitusneuvotteluita vetävä Juha Sipilä ilmoittaa tasavallan presidentti Sauli Niinistölle saavutetusta yhteisymmärryksestä hallitusohjelmasta, valtioneuvoston kokoonpanosta ja pääministeriehdokkaasta, joka on siis Sipilä itse.

 Jos pääministeriehdokas saa eduskunnassa yli puolet annetuista äänistä, hänet valitaan pääministeriksi. Presidentti myöntää eron entiselle hallitukselle sekä nimittää pääministerin ja muut ministerit pääministeriksi valitun tekemän ehdotuksen mukaisesti.

 Sipilän tavoitteena on saada uusi hallitus kokoon toukokuun aikana.

 Hallituksen on annettava eduskunnalle tiedonanto hallitusohjelmasta ennen kesätaukoa. Keskustelun jälkeen siitä äänestetään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat