Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Yhteiskuntasopimus oli täysin epärealistinen"

Kotimaa
 

"Sehän oli täysin epärealistinen hanke edes aiesopimuksena", Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tuumii hallitustunnustelija Juha Sipilän virittelemästä yhteiskuntasopimuksesta. Tavoite vahvistaa taloutta oli Rinteestä hyvä, mutta aikataulu ja keinot mahdottomia.

"Minulla on 20 vuoden kokemus neuvottelupöydistä, ja on ihan selvää, ettei kahdessa viikossa voi päättää työajan pidentämisestä kahdella viikolla", entinen ay-pomo havainnollistaa.

Toisaalta hän ihmettelee sitä, että Sipilä yllättäen hylkäsi hankkeensa ennen kuin sitä oli yritetty koko hallituksen kanssa.

Suorastaan ärsyyntynyt Rinne on puheista, joiden mukaan ay-liike painoi Sdp:tä hallitukseen.

"Sdp pyrki hallitukseen ihan omista näkökulmistaan", Rinne vakuuttaa ja tähdentää, että SAK on edunvalvoja ja Sdp poliittinen puolue. Niillä tosin on yhteiset juuret ja hyvää yhteistyötä.

Vielä tiukemmin ja niukemmin Rinne torjuu epäilyt Sdp:n sisäisistä linjaeroista ja erimielisyyksistä edellisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kanssa: "Meillä on yhtenäinen puolue, jossa käydään normaalia keskustelua."

"Meillä on hyvät välit", Rinne viittaa Urpilaiseen mutta ei voi kieltää videolle tallentuneita puheitaan tämän vallanhalusta.

"Syynä oli se hänen ulostulonsa tapa", Rinne selittää. Urpilainen kertoi viestimille, ettei Rinne halunnut häntä eduskuntaryhmän johtoon linjaerimielisyyksien vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat