Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helatorstain sääennuste: "Ei hyvältä näytä"

Yöpakkasia on luvassa alkavalla viikolla

Kotimaa
 

Äitienpäivä on Suomessa aluksi aurinkoinen. Länsirannikolle saapuu kuitenkin pitkänomainen sadealue, joka leviää iltaan mennessä Helsingin ja Jyväskylän rintamalle. Yön aikana sadealue siirtyy itärajalle, jossa maanantai alkaa sateisena.

Lämpötilat vaihtelevat sadealueiden 10 asteesta aurinkoisten alueiden 15:een.

Tiistaina Suomeen saapuu uusi sadealue lännestä, mutta samalla etelään leviää myös hieman lämmintä ilmaa. Lämpötila saattaa nousta jopa 18 asteeseen.

Millainen on sitten loppuviikon sää, HS:n meteorologi Matti Eerikäinen?

"No ei kyllä hyvältä näytä kevään etenemisen kannalta. Viikon puolivälistä eteenpäin Suomi jää todella laajaan kylmän ilman pussiin. Sellaisen purkautumisen kesto on yleensä viikon luokkaa."

Kylmän ilman pussissa sää jatkuu epävakaisena. "Sateita tulee siellä täällä, mutta kuinka paljon ja missä, on vielä vaikea sanoa", Eerikäinen kertoo.

Lämpötilat pysyttelevät sateisilla alueilla kymmenessä asteessa tai vähän sen alle. Auringossa lämpöä voi ensi viikolla olla 15 asteen verran.

Eerikäisen mukaan kevään tulo on kuitenkin normaalissa tahdissa keskiarvoon verrattuna.

Meteorologisessa mielessä terminen kevät alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila nousee pysyvästi yli nollan. Siihen nähden kevät on Lapin käsivartta lukuun ottamatta alkanut koko maassa.

Vaikka vuorokauden keskilämpötila onkin noussut nollan yläpuolelle, alkavalla viikolla on luvassa yöpakkasia Etelä-Suomea myöten.

"Tässä pitäisi pikkuhiljaa alkaa odotella termistä kesää, jolloin keskilämpötila nousee yli kymmenen asteen. Mutta sitä ei kyllä ole tapahtumassa ainakaan kymmeneen päivään", Eerikäinen linjaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat