Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n puoluesihteerin mukaan uudistuminen on aloitettu

Reijo Paananen vastaa Tommi Uschanovin HS-kirjoitukseen

Kotimaa
 

Sdp:n puoluesihteeri Reijo Paananen uskoo, että vasemmistopuolueiden suosion lasku on ennen kaikkea kiinni toimintatavoista ja siitä, mitä päivän politiikassa on tullut eteen.

"Selvä enemmistö suomalaisista kannattaa useiden tutkimusten mukaan sosiaalidemokraattisia arvoja. Aate ei siis ole väljähtynyt tai aikansa elänyt", Paananen sanoo.

Tietokirjailija Tommi Uschanov kirjoitti esseessään sunnuntain Helsingin Sanomissa, että vasemmistopuolueet voivat pudota ennen pitkään eduskunnasta kokonaan pois. Näin kävi Nuorsuomalaiselle puolueelle, joka oli hyvin tärkeä viime vuosisadan alun politiikassa mutta sittemmin hävisi kokonaan.

Uschanovin mukaan vasemmisto rajaa monia ihmisryhmiä ikään kuin vahingossa tukijoidensa joukosta. Tätä Paananen ei allekirjoita ainakaan siinä valossa, että Sdp:n poliitikot olisivat erityisen ukkoutuneita.

"Meillä eduskuntaan on noussut jopa enemmän nuoria kuin muilla puolueilla myös aiemmissa vaaleissa. Mutta he eivät ole välttämättä profiloituneet nuoruudellaan, vaan jonkin alan asiantuntijoina."

Paanasen mielestä puolueen suurimmat ongelmat ovat muualla, puolueorganisaation toimintatavoissa.

"Uudistusten tekeminen on jälleen kerran aloitettu. Meillä on ollut paljon suunnitelmia siitä, miten tämä yli satavuotias organisaatio muutettaisiin helpommaksi tulla."

Entistä enemmän kontaktia aiotaan ottaa myös kansalaisiin eli mahdollisiin äänestäjiin. Mallia on otettu Yhdysvalloista ja Britanniasta, missä ehdokkaat eivät seiso torilla odottamassa äänestäjiä, vaan menevät ihmisten luo.

"Kokeilimme jo parissa paikassa mennä kolkuttelemaan oville ja tätä haluamme lisätä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat