Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insinööri on harvinaisuus pääministerinä

Kotimaa
 
Martti Miettunen
Martti Miettunen

Keskustalaisella Juha Sipilällä on poikkeuksellinen koulutus pääministerin tehtävään. Hän on ensimmäinen diplomi-insinööri pääministerin paikalla toisen maailmansodan jälkeen. Politiikan johtopaikoilla insinöörejä on muutoinkin ollut vähän.

Varmin tapa "päästä" pääministeriksi Suomessa on lukea yhteiskuntatieteitä. Toisen maailmansodan jälkeen Suomessa on ollut 12 pääministeriä, joilla on ollut valtiotieteiden, yhteiskuntatieteiden tai filosofian kandidaatin koulutus. Monet heistä ovat väitelleet myös tohtoreiksi.

Toiseksi varmin tapa nousta pääministeriksi on lukea lakia. Pääministerilistassa on yhdeksän juristia, joista tunnetuimmat ovat J. K. Paasikivi ja Urho Kekkonen.

Harva yltää pääministeriksi ilman akateemista koulutusta. K.-A. Fagerholm ja Rafael Paasio nousivat pääministereiksi kansakoulupohjalta.

Viimeinen ei-akateeminen pääministeri oli Martti Miettunen, jonka vähemmistöhallitus istui 1976–1977. Miettunen oli presidentti Urho Kekkosen tukimies.

Miettunen oli koulutukseltaan agrologi eli maatalousoppilaitoksen opistoasteen koulutuksen suorittanut henkilö. Agrologit työskentelevät usein maaseudun neuvontatehtävissä.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat