Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vadelmat olivat kuolemien taustalla

Ruotsissa kolme vanhusta kuoli sairastuttuaan marjoista saatuun vatsatautiin

Kotimaa
 
Tukholma

Pakastemarjojen vaarat synnyttivät viime viikolla suuria otsikoita Ruotsissa, kun kolme yli 80-vuotiasta vanhusta kuoli pahan vatsataudin seurauksena Ljungbyn kunnassa.

Maanantaina vahvistui, että vatsataudin taustalla olivat pakastetut ulkomaiset vadelmat. Niitä oli tarjottu kunnan vanhainkodeissa ohjeistuksen vastaisesti keittämättöminä jälkiruoassa. Marjoista löytyi Ruotsin elintarvikeviraston testeissä norovirusta.

Yhteensä noin 70 vanhusta ja henkilökuntaan kuuluvaa sairastui pahaan vatsatautiin jälkiruoan tarjoilun jälkeen viikko sitten viikonloppuna. Kolme vanhusta kuoli myöhemmin sairaalassa.

Poliisi aloitti tapauksesta kuolemantuottamustutkinnan kuolemien syiden selvittämiseksi.

Saman tuote-erän marjoja oli TT:n mukaan toimitettu yhteensä noin 3 000 suurkeittiöön Ruotsissa. Kauppiaat vetivät kyseiset marjat pois kaupoista.

Ruotsin elintarvikeviranomainen painotti maanantaina marjojen keittämisen tärkeyttä erityisesti, kun kyseessä on vanhainkoti tai sairaala, missä sairastumisen riski on tavallista suurempi. Heikko yleiskunto ja muut sairaudet heikentävät vanhusten vastustuskykyä.

Ljungbyn kunnasta kerrottiin, että ohjeistusta marjojen käsittelemisestä on nyt tarkistettu niin, että marjat varmasti keitetään vastaisuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat