Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perusporvarihallitus lupaa isoja muutoksia

Juha Sipilän mukaan enää ei pärjätä toimintatapojen viilauksella

Kotimaa
 
Sipilä: Nyt tarvitaan rohkeaa muutosta
Sipilä: Nyt tarvitaan rohkeaa muutosta
Hallitusneuvotteluiden vetäjä Juha Sipilä (kesk) sanoo, että Suomi on jäänyt edellisten vuosikymmenten hyvinvointiyhteiskunnan vangiksi. Sen korjaamiseksi uuden hallitusohjelman on tarkoitus käynnistää rohkeita muutoksia.

Hallitusneuvottelujen vetäjä ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi maanantaina, että uusi hallitus lähtee rohkeasti toteuttamaan muutoksia Suomessa.

"Todettiin yhdessä, että Suomi on jäänyt menestyksensä ja edellisille vuosikymmenille viritetyn hyvinvointiyhteiskunnan vangiksi", Sipilä sanoi.

Tästä on kyse

Näin hallitusta kasataan

 Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallitusneuvotteluja käydään keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän johdolla.

 Keskiviikkoiltaan mennessä tulisi päästä sopuun hallitusohjelman maahanmuutto-, EU- ja ulko- ja turvallisuuspoliittisista linjauksista ja hallituksen strategisista tavoitteista.

 Keskiviikkoiltana jatketaan talousasioilla.

"Toimintatapojen viilaaminen ei riitä. Tarvitaan yhteiseen visioon perustuvaa muutosta."

Sipilän johtamassa hallitusneuvottelujen strategiaryhmässä pohdittiin maanantaina uuden hallituksen keskeisiä tavoitteita ja niiden saavuttamiseksi käynnistettäviä hankkeita.

Strategiatyön jälkeen hallitusneuvottelijat tekevät julkisen talouden suunnitelman, johon pohjataan kaikki hallitusohjelman talouspäätökset.

"Talousohjelmasta tulee ulos aika tarkasti se, miten sopeutustoimet tehdään", Sipilä sanoi.

Jos hallitusneuvottelut sujuvat suunnitellusti, Suomeen nimitetään toukokuun lopussa uusi keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallitus, joka alkaa toteuttaa nyt neuvoteltavaa ohjelmaa.

Neuvottelut oli maanantaina jaettu neljään ryhmään.

Strategiaryhmän lisäksi maanantaina vauhtiin pääsivät työryhmät, jotka käsittelevät EU-asioita, maahanmuuttopolitiikkaa sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Sipilä sanoi maanantaina illansuussa valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa, että näiden kolmen työryhmän työt ovat jo pitkällä. Valmista pitäisi olla keskiviikkoiltaan mennessä, Sipilä sanoi. Sitten aletaan työstää tarkemmin hallituksen julkisen talouden suunnitelmaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi HS:lle, että tarkempia ministeriökohtaisia leikkauspäätöksiä tehdään vasta ensi viikolla.

Työryhmien vetovastuut oli jaettu puolueiden kesken niin, että maahanmuuttoryhmää johti perussuomalaisten Juho Eerola, EU-ryhmää kokoomuksen Lenita Toivakka ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan ryhmää keskustan Seppo Kääriäinen.

Eerolan valinnan maahanmuuttoryhmän puheenjohtajaksi voi tulkita perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen siiven myötäilyksi. Eerola on viime aikoina korostanut, että Suomen pitäisi miettiä tarkemmin, minkälainen maahanmuutto hyödyttää Suomea ja minkälainen ei.

Soinin mukaan perussuomalaisten varapuheenjohtaja Eerola valittiin tehtävään, koska hän on "hoksnokkapoika", joka saa tuloksia aikaan.

Eerola kertoi illalla työryhmänsä tehneen kolme luonnosta linjausvaihtoehdoiksi.

Perjantaina neuvottelijat kokoontuivat yhteen varmistamaan, että puolueilla on yhtenäinen näkemys Suomen talousongelmien syvyydestä.

Neuvottelujen pohjaksi sovittiin valtiovarainministeriön arvio, jonka mukaan Suomen julkista taloutta pitäisi sopeuttaa kuudella miljardilla eurolla.

Säästöt pitäisi saada kokoon rakenteellisilla uudistuksilla ja suorilla leikkauksilla valtion menoista.

Neuvottelut sujuivat maanantaina ainakin päällisin puolin hyvässä hengessä. Soini ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kehuivat vuolaasti hallitusneuvottelujen henkeä ja toimintatapoja.

"Nyt on ihan oikeasti uusi tapa tehdä. Tässä ei ole keskiössä mikään puolue, tässä on keskiössä koko Suomi", Stubb sanoi.

Kuuden jälkeen illalla Smolnaan saapui Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Myös strategiatyötä jatkettiin. Paikalle tulivat muun muassa hallituksen muodostamisen strategiaprosessin pääsuunnittelija, Sitran yliasiamies Mikko Kosonen ja valtion osakeomistusyhtiö Solidiumin hallituksen puheenjohtajan paikalta äskettäin syrjäytetty Pekka Ala-Pietilä.

Oikaisu: Uutisessa oli ensin virheellinen sana Juha Sipilän sitaatissa. Sipilä sanoi, että Suomi on jäänyt edellisille vuosikymmenille viritetyn hyvinvointiyhteiskunnan vangiksi eikä edellisille vuosikymmenille jyvitetyn hyvinvointiyhteiskunnan vangiksi.

Leif Rosas
Perussuomalaisten Timo Soini, keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen Alexander Stubb pitivät maanantaina tiedotustilaisuuden hallitusneuvotteluista. "Nyt on ihan oikeasti uusi tapa tehdä", Stubb kehui ilmapiiriä.
Perussuomalaisten Timo Soini, keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen Alexander Stubb pitivät maanantaina tiedotustilaisuuden hallitusneuvotteluista. "Nyt on ihan oikeasti uusi tapa tehdä", Stubb kehui ilmapiiriä.
Uuden hallituksen haasteet runsaassa minuutissa
Uuden hallituksen haasteet runsaassa minuutissa
Uudella hallituksella on joukko erittäin vaikeita pähkinöitä purtavanaan. Viisi esimerkkiä lyhyessä videossa. Toimittaja ja leikkaus Kalle Koponen HS, kuvaus Kalle Koponen ja HS arkisto.
Stubb ja Soini vakuuttivat löytävänsä yhteisymmärryksen
Stubb ja Soini vakuuttivat löytävänsä yhteisymmärryksen
Kokoomuksen ja perussuomalaisten puoluejohtajat Alexander Stubb ja Timo Soini vakuuttivat maanantain tiedotustilaisuudessa, että ovat molemmilta löytyy vahvaa tahtoa muodostaa yhteinen hallitusohjelma.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat