Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäiset Leopardit saapuvat kohta Suomeen

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Siellä järjestetään valtakunnallinen paraati, johon osallistuu noin 1 200 sotilasta ja 90 ajoneuvoa kaikista puolustushaaroista. Maavoimat esittelee uudet vaunut tarkemmin elokuun alussa.

Suomi osti viime vuonna sata käytettyä Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunua noin 200 miljoonalla eurolla. Kunnostetut vaunut korvaavat vähitellen nyt käytössä olevat vanhemmat 2A4-mallit. Puolustusvoimien mukaan niitä on Suomella yhteensä 139 kappaletta.

Uudet Leopardit menevät koulutuskäyttöön Panssariprikaatiin Parolannummelle. Panssariprikaatissa on lähes 200 panssaroitua ajoneuvoa, joista noin 15 on Leopard 2A4 -vaunuja. Leopardeja on koulutuskäytössä myös Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä.

Vanhoja 2A4-malleja käytetään muun muassa reservikalustona ja uudempien vaunujen varaosina. Niitä käytetään myös ajoharjoittelussa, jotta uudempi kalusto ei kulu koulutuksessa. Varusmiehiä on tarkoitus kouluttaa vanhoilla Leopardeilla vuoteen 2017 asti.

Uusia 2A6-malleja tuodaan Hollannista Suomeen 15–20 vaunun vuositahtia. Saksalaisvalmisteisia Leopard 2A6 -vaunuja on käytössä muun muassa Saksassa, Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa ja Kanadassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat