Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teinitytön murhaajan vapautus yritetään estää

Rikosseuraamuslaitos hakee hovioikeuden vapautuspäätökseen valituslupaa

Kotimaa
 

Rikosseuraamuslaitos pyrkii estämään teini-ikäisen tytön murhanneen elinkautisvangin vapauttamisen. Helsingin hovioikeus päätti huhtikuun loppupuolella, että mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden syksynä.

Pääjohtaja Esa Vesterbacka ilmoittaa, että Rikosseuraamuslaitos aikoo hakea hovioikeuden vapauttamispäätökseen valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 23. kesäkuuta.

Rikosseuraamuslaitos ei kommentoi asiaa enempää. Viraston tehtävänä on muun muassa vankeusrangaistusten täytäntöönpano ja vastata Suomen vankiloista.

Nelikymppinen mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 1996, koska hän surmasi itselleen entuudestaan tuntemattoman 15-vuotiaan tytön Tampereella edellisenä vuonna.

Mies syyllistyi henkirikokseen sen jälkeen, kun hän oli vapautunut aiemmasta tuomiostaan. Sen hän oli saanut 13-vuotiaan tytön raiskaamisesta.

Mies on syyllistynyt uusiin rikoksiin myös nykyisen elinkautisen vankeustuomionsa aikana. Vuonna 2005 mies pahoinpiteli ja käytti törkeästi seksuaalisesti hyväksi lasta vankilomansa aikana.

Hovioikeus perusteli ratkaisussaan miehen vapauttamista ehdonalaiseen vapauteen vankeusajan pituudella. Mies oli ollut tuolloin vankeudessa 19,5 vuotta, kun elinkautisen vankeusrangaistuksen vähimmäispituus on 12 vuotta.

Tuomioistuin totesi, ettei miehen vankeusaikana tekemiä rikoksia voi ajan kulumisen vuoksi pitää enää esteenä vapauttamiselle. Oikeus myös totesi, että miehen selviytymistä vankilan ulkopuolella tukee hänen sosiaalinen verkostonsa ja vankeusaikana suorittamansa opinnot.

Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut miehen vapauttamista myöskään hovioikeuskäsittelyssä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat