Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kupariastioiden ja tikittävien kellojen suosio heikkenee

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Kupariastiat

1970- ja 1980-luvulla kupariastiat menivät vielä kaupaksi, mutta sen jälkeen edullisten kupariastioiden tuonti muualta maailmasta heikkeni niiden suosiota. Harva haluaa enää kupariastioita kotiinsa.1930- ja 1940-luvun käyttöastiasarjat

1950-lukua vanhempia astiasarjoja myydään nyt melko halvalla. Varsinkin niitä, joissa on vanhanaikaisina pidettyjä kukkakuvioita ja joita ei voi pestä astianpesukoneessa. Syynä voi olla se, että astioiden omistajat ovat hyvin iäkkäitä. Nuorempi ostajasukupolvi ei ehkä muista niitä lapsuudestaan, joten niissä ei ole samaa nostalgia-arvoa kuin uudemmissa astioissa. Poikkeuksia on, kuten Arabian Myrna-sarja, joka on suosittu. Myös esimerkiksi Arabian 1930- ja 1940-luvuilla valmistamien Disney-aiheisten lastenastioiden hinnat ovat korkeita.

Tikittävät seinäkellot

Vaikka vanhat seinäkellot toimisivat hyvin, niiden tikitystä pidetään nykyään häiritsevänä ja ostajia on sen vuoksi vähän. Huutokaupassa hinta on usein murto-osa kellon hankintahinnasta menneinä vuosikymmeninä, vaikka vanhat kellot ovat muuten suosittuja keräilykohteita.

Pyyhkeet

Kodin tekstiileistä pyyhkeillä on harvemmin jälleenmyyntiarvoa, vaikka ne olisivat hyväkuntoisia. Sen sijaan laadukkaiden lakanoiden arvostus on kasvanut: esimerkiksi pitsilakanat voivat mennä kaupaksi. Myös muita kodin tekstiilejä myydään, jos ne ovat hyvässä kunnossa.

 

Asiantuntijoina olivat meklari Mika Sirén Helanderin huutokaupasta, kauppias Harri Koski Wanhat kupit -liikkeestä ja kauppias Tuulikki Räikkönen Astiataivas.fi:stä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat