Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n ulkopuolisille lukukausimaksu

Perussuomalaiset saivat läpi selvityksen maahanmuuton kustannuksista

Kotimaa
 
Outi Pyhäranta HS
Syyrialainen turvapaikanhakija Mahmoud Idrees pesi hampaita Kaarlenkadun vastaanottokeskuksessa.
Syyrialainen turvapaikanhakija Mahmoud Idrees pesi hampaita Kaarlenkadun vastaanottokeskuksessa. Kuva: Outi Pyhäranta HS

Hallitusneuvotteluja käyvät puolueet julkistivat keskiviikkona linjauksensa maahanmuuttopolitiikasta. Näin maahanmuutolle käy, jos ja kun linjaukset muuttuvat tulevan hallituksen politiikaksi.

1 Hallituspuolueista perussuomalaisilla on ollut tiukimmat vaatimukset sille, että Suomi eri tavoin kiristäisi maahanmuuttopolitiikkaansa. Puolue vaati ennen hallitusneuvottelujen alkua esimerkiksi sitä, että Suomi pienentää pakolaiskiintiötä. Näin ei käy.

Uusi hallitus aikoo säilyttää kiintiöpakolaisten määrän ennallaan viime vuosien tasolla. Tänä vuonna kiintiöpakolaisia otetaan Suomeen 1 050. Määrää kasvatettiin muutama vuosi sitten 300:lla, jotta Suomi voisi ottaa vastaan lisää Syyrian sodan pakolaisia.

"Tällä tavalla me osallistumme kansainväliseen taakanjakoon", sanoi kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb tiedotustilaisuudessa.

2 Uusi hallitus pitää periaatteessa kiinni nykyisen kaltaisesta EU-alueen ulkopuolisen työvoiman tarveharkinnasta. Tarveharkinnassa kyse on siitä, että työnantajan pitää työlupaa varten osoittaa, ettei vastaavaa työvoimaa ole jo tarjolla.

Tarveharkintaa voidaan kuitenkin yrityskohtaisesti lieventää, mikäli Suomeen on tarve saada juuri tiettyjä erityisosaajia.

"Jos Suomeen on tulossa korkean osaamisen ihmisiä, heidän tulemisensa ei tähän tyssää", kertoi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

3 Perussuomalaisten kädenjälki näkyy linjauksessa, jonka mukaan hallitus teettää riippumattoman selvityksen maahanmuuton kustannuksista.

4 Osallistuminen YK:n tai EU:n terroristijärjestöksi luokitteleman organisaation toimintaan kriminalisoidaan. Kyse on muun muassa varautumisesta esimerkiksi Syyriaan lähteneiden taistelijoiden paluuseen Suomeen.

Myös törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistamista nopeutetaan. Hallitus aikoo myös nopeuttaa turvapaikkahakemusten käsittelyä ja sitä prosessia, jolla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistetaan Suomesta.

5 Yksi varmasti keskustelua aiheuttava linjaus on se, että hallitus määrää EU-maiden ulkopuolelta tuleville lukukausimaksut. Suomessa valmistuneita ulkomaalaisia kannustetaan kuitenkin jäämään töihin Suomeen verovähennyksillä.

6 Uusi hallitus aikoo myös huolehtia erityisesti kotona olevien maahanmuuttajataustaisten naisten kotouttamisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat