Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sekasorto lähialueilla on lisännyt siirtolaisten määrää Välimerellä

Kotimaa
 

Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten ja pakolaisten määrä on kasvanut selvästi Välimerellä viime vuosina.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan viime vuonna Eurooppaan saapui Välimeren yli 218 000 ihmistä. Määrä lähes kolminkertaistui verrattuna vuoteen 2011, joka oli edellinen ennätysvuosi.

Suurimman vastuun tilanteesta ovat kantaneet Välimeren rantavaltiot. Valtaosa Välimeren yli kulkevasta siirtolais- ja pakolaisliikenteestä suuntautuu Libyasta Italiaan.

Italiaan saapui viime vuonna meriteitse 170 000 siirtolaista ja pakolaista. Määrän uskotaan kasvavan entisestään tänä vuonna.

Poliittiset paineet Välimeren siirtolaiskriisin helpottamiseksi kasvoivat entisestään huhtikuussa, kun noin 800 Eurooppaan pyrkinyttä ihmistä hukkui siirtolaislaivan uppoamisessa Libyan aluevesillä.

Tämä vuosi on ollut Välimerellä muutenkin synkkä, sillä jo yli 1 800 siirtolaisen uskotaan hukkuneen matkalla Eurooppaan.

Sekasorto Euroopan lähialueilla on kasvattanut siirtolaisten ja pakolaisten määrää.

Sisällissotaa pakenevat syyrialaiset ovat suurin Välimeren ylitystä yrittävä ryhmä.

Syyrialaiset ovat nykyisin myös suurin turvapaikanhakijaryhmä Euroopassa.

Viime vuonna 122 790 syyrialaista haki turvapaikkaa EU-maissa. Määrä on pieni verrattuna Syyrian naapurimaihin, jotka ovat vastaanottaneet lähes neljä miljoonaa syyrialaista.

Toiseksi suurin Välimeren ylittävä ryhmä ovat eritrealaiset, jotka pakenevat sulkeutunutta ja itsevaltaista hallintoa. Myös Somaliasta pyrkii paljon ihmisiä Eurooppaan.

Siirtolaisten määrää on kasvattanut myös Libyan luisuminen yhä pahempaan kaaokseen. Aiemmin monet siirtolaiset jäivät Libyaan töihin, mutta nyt olosuhteet maassa ovat käyneet vaarallisiksi.

Sekasortoisessa tilanteessa myös salakuljetus pääsee rehottamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat