Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi vastaa EU-nuhteisiin kesäkuussa

Kotimaa
 

Suomi sai EU-komissiolta keskiviikkona odotetun varoituksen taloudenpidosta. EU:n mukaan Suomi rikkoo jo tänä vuonna sekä alijäämä- että velkasääntöjä. Komissio ei usko, että talouskurista lipsuminen olisi väliaikaista ja odottaa, että Suomi ryhtyy toimiin vajeen ja julkisen velan tervehdyttämisessä.

Hallituksen muodostajan Juha Sipilän (kesk) mukaan Suomi vastaa EU:lle kesäkuussa. Sipilä uskoo, että uuden hallituksen talousohjelma on vakuuttava vastaus talouskurssin oikomisesta. Toimitusministeristön pääministeri Alexander Stubb (kok) sanoi, että komission evästykset Suomelle ovat jo työn alla hallitusohjelman valmistelussa.

"Siellä puhutaan eläke-, kunta- ja soteuudistuksista, tuottavuuden lisäämisestä, työlinjasta ja kilpailukyvyn lisäyksestä. Niitä nyt ryhdymme vääntämään."

Komission ennusteen mukaan Suomen julkisen talouden vaje kasvaa tänä vuonna 3,3 prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen. Vaje ylittää siis jo toista vuotta peräkkäin sallitun kolmen prosentin rajan.

Myös julkisen velan suhde bruttokansantuotteeseen on kasvamassa yli 60 prosentin.

Toimitusministeristön valtiovarainministerinä toimivan Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan EU-nuhteet eivät silti edellytä välittömiä toimia.

"Ei EU:n raportissa ole mitään odottamatonta tai järkyttävää. Arvioimme näin käyvän jo helmikuussa", Rinne sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat