Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vieno Viitakare on tehnyt avustustyötä 1990-luvulta lähtien

Vienon kammari -yhdistys avustaa Viipurin synnytyssairaalaa

Kotimaa
 
Vieno Viitakare, 76, toimittaa äitiyspaketteja Viipurin synnytyssairaalaan
Vieno Viitakare, 76, toimittaa äitiyspaketteja Viipurin synnytyssairaalaan

Punaiset muovisäkit siirtyvät rivakasti linja-auton tavaratilasta Viipurin synnytyssairaalan varastoon Vieno Viitakareen, 76, johdolla.

Kouvolan Kuusankoskella toimiva Karjalan tuki–Kuusankoski -yhdistys tunnetaan paremmin Vienon kammari -nimellä perustajansa ja puheenjohtajansa mukaan.

Yhdistys toimittaa tavara-apua etupäässä Venäjän lähialueille ja Viroon. Eläkkeellä oleva sairaanhoitaja Viitakare aloitti avustustyön Venäjälle jo 1990-luvulla.

Juha Metso
Vienon kammari -yhdistyksen puheenjohtaja Vieno Viitakare ja vapaaehtoistyöntekijä Juha Lipponen kantavat lahjoitettuja tauluja Viipurin synnytyssairaalaan.
Vienon kammari -yhdistyksen puheenjohtaja Vieno Viitakare ja vapaaehtoistyöntekijä Juha Lipponen kantavat lahjoitettuja tauluja Viipurin synnytyssairaalaan.

Vienon kammarin bussimatkoilla turistit pääsevät ostosten teon ohella tutustumaan myös avustuskohteisiin, kuten synnytyssairaalaan.

"Auttaminen on helppoa, sen kun ostaa Viipurin-matkan", Viitakare sanoo.

Turistimaksuilla kuitataan avustuskuorman kuljetuskustannukset. Tavara-avun keräämisen ja käsittelyn ohella Vienon kammarilla on Kouvolassa ruokajakelua ja kirpputoritoimintaa. Yhdistys tarjoaa työtä yli 20 tukityöllistetylle.

Syntyvyys kasvaa Venäjällä, ja Viipurissa syntyi vuonna 2014 ennätysmäiset noin 2 000 lasta.

Pääkätilö Tatjana Novikova arvioi, että suuri syy syntyvyyden kasvuun on presidentti Vladimir Putinin aloittama avokätinen äitiysavustus toisen tai sitä useamman lapsen synnyttäneelle.

Sairaalaan hylätään lapsia entistä harvemmin, mutta sen sijaan hiv-positiivisten äitien määrä kasvaa.

Tänä vuonna heitä on ollut jo kuusi. Sairaala huolehtii lääkityksestä niin, että syntyvät lapset eivät saa tartuntaa.

Suomalaisten aikoinaan rakentama synnytyssairaala on ylilääkäri Svetlana Ševtšenkon mukaan jäänyt pahasti ajastaan jälkeen. Uutta on lupailtu 1990-luvulta lähtien, mutta rahaa ei ole.

"Suomesta tulevan avun turvin me voimme tehdä pintaremonttia, kun meillä ei mene niin paljon varoja vauvan- ja liinavaatteisiin", Ševtšenko sanoo.

Outi Salovaara HS
Viipuri

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat