Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi hallitus saa eteensä nimityspaketin puolustusministeriössä

Kotimaa
 

Uusi hallitus saa ensi töikseen eteensä muun muassa ison nimityspaketin puolustusministeriössä.

Täytettäväksi tulee kolme merkittävää päällikkövirkaa: kansliapäällikön, puolustuspoliittisen osaston päällikön ja hallintopoliittisen osaston päällikön virat.

Viranhaku päättyi jo viime kuussa. Toimitusministeristön puolustusministeri Carl Haglund (r) halusi jättää nimityspäätökset kuitenkin seuraajalleen.

Puolustusministeriölähteiden mukaan kansliapäällikkönä jatkaa mitä todennäköisimmin nykyinen viranhaltija, kenraaliluutnantti Arto Räty. Jo Rädyn ehdokkuus karsi hakijamäärän niukaksi.

Hallintopoliittisen osaston vetäjälle Teemu Penttilälle ennakoidaan niin ikään jatkoaikaa tehtävässään.

Puolustuspoliittisen osaston päällikkö saattaa sen sijaan vaihtua, vaikka nykyinen viranhaltija, kenraalimajuri Esa Pulkkinen paikkaa hakeekin.

Pulkkinen on myös Suomen virallinen ehdokas EU:n toiseksi korkeimpaan sotilasvirkaan eli EU:n sotilasesikunnan päällikön tehtäviin.

Mahdollisesta EU-nimityksestä odotetaan ratkaisua vielä tämän kuun aikana. Uusi virka alkaisi tosin vasta ensi vuonna.

Puolustuspoliittisen osaston päällikkyyttä tavoittelee myös kaksi kovaa nimeä ministeriön sisältä, kansainvälistä osastoa vetävä Helena Partanen ja konserniohjausyksikön päällikkö Janne Kuusela.

Kuusela toimi aiemmin muun muassa Suomen Nato-edustustossa Brysselissä neljä vuotta. Virkaa on hakenut myös merivoimien operaatiopäällikkö Olavi Jantunen.

Puolustuspoliittisen osaston päällikkyys on todellinen avainvirka uudella vaalikaudella. Edessä ovat isot merivoimien hankinnat, hävittäjien uusinta, puolustuspoliittinen selonteko ja sen kyljessä Nato-selvitys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat