Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lakko voi haitata pahasti matkustamista

Finnair saattaa perua lentoja

Kotimaa
 

Työtaistelutoimet saattavat sotkea suomalaisten lentomatkustamista ensi viikon alkupuolella.

Ilmailualan Unioni IAU sekä Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ovat esittäneet, että ne toteuttavat työtaistelutoimia ensi tiistaina ja keskiviikkona.

Lisäksi luvassa on laajoja tukilakkoja, joiden kohteena ovat Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimivat lentoyhtiöt.

Jos työtaistelu toteutuu, se voi näkyä lentomatkustajille muun muassa viivästyneinä matkatavaroiden toimituksina, lentojen myöhästymisinä tai lentojen peruuntumisina.

Lentoasemista vastaava Finavia arvioi, että työtaistelulla voi olla vaikutuksia jopa kymmenientuhansien matkustajien matkoihin.

Lentoyhtiö Finnair saattaa perua lentoja, mikäli lakonuhka ei väisty sunnuntai-iltaan mennessä. Tuolloin Finnair päättää maanantain lentojen kohtalosta. Päätökset tiistain ja keskiviikon lentojen perumisesta tehdään niin ikään päivää aiemmin.

Finnair tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta siirtää lentonsa toiseen ajankohtaan lakkopäiviltä. Lennon voi vaihtaa vain kerran ilman kuluja. Tarkemmat ohjeet löytyvät Finnairin verkkosivuilta.

Finnair-konserniin kuuluva matkanjärjestäjä Aurinkomatkat on suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lomalento alkuviikosta

Ilmailualan Unioni ja Finavian tytäryhtiö Airpro kiistelevät noudatettavista työehdoista. IAU vaatii noudatettavaksi yleissitovaa työehtosopimusta.

Airprolla on parhaillaan käytössä heikompi työehtosopimus. Finavian mielestä työtaistelut heikentävät Suomen kilpailukykyä, se kertoo tiedotteessaan.

IAU:n ja Airpron neuvottelut kiistatilanteen ratkaisemiseksi jatkuivat perjantaina valtakunnansovittelija Minna Helteen toimistossa.

Finnair on toistuvasti ilmoittanut olevansa työehtokiistassa ulkopuolinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat