Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Olemme itsenäisiä toimijoita"

Kotimaa
 
Jukka KolaHelsingin yliopisto"Tutkintoon johtava koulutus on koulutusviennin päätuote, ja olisi outoa, jos emme voisi sitä tarjota. Ja olisihan se pieni tulonlähdekin, jonka avulla voitaisiin kohentaa laatutasoa. Meilläkin on jo yli 30 englanninkielistä ohjelmaa, joista ainakin osa voisi olla maksullisia."
Jukka KolaHelsingin yliopisto"Tutkintoon johtava koulutus on koulutusviennin päätuote, ja olisi outoa, jos emme voisi sitä tarjota. Ja olisihan se pieni tulonlähdekin, jonka avulla voitaisiin kohentaa laatutasoa. Meilläkin on jo yli 30 englanninkielistä ohjelmaa, joista ainakin osa voisi olla maksullisia."
Kalervo VäänänenTurun yliopisto"Lukukausimaksuihin ei saa asettaa mitään kummallisia ehtoja. Pitää olla mahdollisuus periä kulut peittäviä maksuja, jolloin sekin olisi moraalisesti oikein, jos opiskelijat vaikka palaisivat kotimaahansa opintojen jälkeen. Maksu voisi olla vaikka 8 000 euroa vuodessa mutta alakohtaisesti vaihteleva."
Kalervo Väänänen
Turun yliopisto
"Lukukausimaksuihin ei saa asettaa mitään kummallisia ehtoja. Pitää olla mahdollisuus periä kulut peittäviä maksuja, jolloin sekin olisi moraalisesti oikein, jos opiskelijat vaikka palaisivat kotimaahansa opintojen jälkeen. Maksu voisi olla vaikka 8 000 euroa vuodessa mutta alakohtaisesti vaihteleva."
Jukka MönkkönenItä-Suomen yliopisto"Ei koulutusvienti ole mahdollista, jos ei tuotteesta voi periä maksua. Se myös kannustaisi parantamaan laatua. Valtaosa maailman koulutusmarkkinoista koskee tutkintoon johtavaa koulutusta, jokin täydennyskoulutus on ihan marginaalista. Alkuun opiskelijamäärä varmaan vähenisi mutta palautuisi, ja ehkä maksullisiin ohjelmiin tulisi sitten enempi tosissaan olevia."
Jukka Mönkkönen
Itä-Suomen yliopisto
"Ei koulutusvienti ole mahdollista, jos ei tuotteesta voi periä maksua. Se myös kannustaisi parantamaan laatua. Valtaosa maailman koulutusmarkkinoista koskee tutkintoon johtavaa koulutusta, jokin täydennyskoulutus on ihan marginaalista. Alkuun opiskelijamäärä varmaan vähenisi mutta palautuisi, ja ehkä maksullisiin ohjelmiin tulisi sitten enempi tosissaan olevia."
Mauri Ylä-KotolaLapin yliopisto"On ihan perustuslakikysymys, että yliopistoilla on tutkimisen ja opetuksen vapaus. Olemme itsenäisiä toimijoita ja päätämme myös siitä, keneltä maksuja peritään ja minkä suuruisia ne ovat. Myös vahva apurahajärjestelmä tulisi rakentaa. Uskon, että Lapin yliopistossa olisi vetovoimaa ja kysyntää esimerkiksi turvallisen matkailun ohjelmalla."
Mauri Ylä-Kotola
Lapin yliopisto
"On ihan perustuslakikysymys, että yliopistoilla on tutkimisen ja opetuksen vapaus. Olemme itsenäisiä toimijoita ja päätämme myös siitä, keneltä maksuja peritään ja minkä suuruisia ne ovat. Myös vahva apurahajärjestelmä tulisi rakentaa. Uskon, että Lapin yliopistossa olisi vetovoimaa ja kysyntää esimerkiksi turvallisen matkailun ohjelmalla."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat