Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tätä tapahtuu viisuissa ensi viikolla

Kotimaa
 

1 Juhlavuosi: 60. kerta
Euroviisuissa vietetään juhlavuotta, sillä kisaa on järjestetty nyt jo 60 kertaa. Kisa sai alkunsa, kun tuore Euroopan yleisradioliitto EBU halusi Eurooppaan yhteislähetyksiä. Italialaiset ehdottivat kertaluontoista "eurooppalaisen laulun grand prix'tä" vuodeksi 1956, mutta kisasta tulikin pysyvä ja yhä kasvava jokavuotinen spektaakkeli.

2 Australia mukana ensi kertaa
Euroviisut laajenevat nyt Australiaan asti. Maa pääsi mukaan juhlavuoden kunniaksi ja siksi, että australialaiset ovat fanaattisia viisufaneja. Australiaa edustaa entinen Idols-voittaja Guy Sebastian, joka nähdään suoraan finaalissa. Jos voitto tulee, saa maa osallistua myös ensi vuonna. Kisa järjestettäisiin silti jossain Euroopan kaupungissa.

3 Finaalissa historiallisen paljon maita
Kisassa on tänä vuonna kaikkiaan 40 maata ja finaalissa 27, mikä on enemmän kuin koskaan. Tšekki, Kypros ja Serbia palaavat tauon jälkeen takaisin, mutta kaikkiaan 12 maata jää pois. Yksi niistä on Ukraina, joka vetosi taloudelliseen ja poliittiseen tilanteeseensa. 

Euroviisujen semifinaalit ovat tiistaina 19. ja torstaina 21. toukokuuta. Finaali on lauantaina 23. toukokuuta. Suomen PKN on tulessa tiistaina, esiintymisnumerolla viisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat