Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulvan ennustettiin helpottavan Pudasjärvellä

Iijoen pinta jatkoi nousuaan vielä lauantaina

Kotimaa
 
Jari Moilanen
Näkymä Petäjäkankaantiellä Pudasjärvellä perjantaina.
Näkymä Petäjäkankaantiellä Pudasjärvellä perjantaina. Kuva: Jari Moilanen

Ijoen vedenpinta jatkoi nousuaan lauantaina. Tulva oli päivällä enää 20 sentin päässä vuoden 1982 suurtulvan tasosta. Pudasjärven ennustettiin nousevan lauantaiaamusta vielä 5–10 senttiä, kerrottiin Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta. Veden nousu kääntynee laskuun sunnuntaina.

"Petäjäkankaalle johtava tie on jo veden peitossa. Tielle uskaltaa mennä, jos ajaa ikkuna auki ja katsoo, ettei auton moottori hörppää vettä kaarteessa", oululainen Raimo Tunkkeli sanoi.

Tunkkeli seurasi tulvan kehittymistä mökillään keskellä Pudasjärven tulva-aluetta.

Hänellä mökin kivijalka on niin korkealla, ettei lattia kastu ennätystulvassakaan.

Pudasjärvelle on vuoden 1982 jälkeen rakennettu runsaasti mökkejä ja mökkiteitä. Mökkejä on rakennettu myös lähelle vesirajaa.

"Nuorempi sukupolvi ei tahdo muistaa, kuinka korkealle vedenpinta voi nousta, kun juhannuksena se on kolme metriä alempana", Tunkkeli sanoo.

Tulva on kastellut arviolta sata kesämökkiä ja parikymmentä tietä on suljettu. Asuinrakennusten suojaustoimet aloitettiin perjantai-iltana.

Yhden omakotitalon kivijalan ympärille lisättiin muoveja.

"Lisäksi yhden omakotitalon suojana olevaa pengertä vahvistettiin illalla moreenilla Petäjäkankaantien varressa", Pudasjärven kaupungin yhdyskuntajohtaja Kauko Seppänen kertoi.

Livojoen tulva on jo laskenut, minkä uskotaan helpottavan myös pääuoman Iijoen tulvaa. Livojoki yhtyy Iijokeen Pudasjärven keskustaajaman alapuolella.

Tapio Mainio HS
Pudasjärvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat