Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veneosake on uusi tapa omistaa vene

Kotimaa
 

Entä jos ostaisikin veneestä lomaosakkeen tavoin vain viikko-osuuden, ei koko venettä? Savonlinnalainen Saimaa Boating -yhtiö on viiden vuoden ajan yrittänyt Saimaalla ajaa läpi ajatusta siitä, että venettä ei tarvitse omistaa kokonaan.

"Sen sijaan, että asiakas ostaa veneen, hän ostaakin siitä kymmenesosan. Veneosakas saa veneillä kaksi viikkoa vuodessa, yhden viikon sesonkiaikana ja yhden sesongin ulkopuolella", selvittää toimitusjohtaja Olli Österlund. Käyttämättömiä viikkoja vuokrataan ulkopuolisille.

Osaomistamisen ajatusta ei Österlundin mukaan ole helppo myydä. Monet ovat mustasukkaisia veneestään ja vierastavat ajatusta, että samaa alusta käyttävät muutkin.

Modernit ja kiireiset ihmiset ovat myötämielisimpiä. He arvostavat sitä, että vaivannäkö veneen kunnostamisesta, kuljettamisesta ja säilyttämisestä jää pois. "He veneilevät kaksi viikkoa vuodesta, ja sen lisäksi jää aikaa ja rahaa tehdä lomalla muutakin."

Saimaa Boatingin veneosake maksaa veneestä riippuen 5 500–38 000 euroa. Osakkeen voi Österlundin mukaan ostaa myös täysin kokematon veneilijä, mutta ensin asiakkaan on käytävä Saimaa Boatingin järjestämä veneilykoulutus.

Saimaa Boating on sisävesillä ainoa veneosakemyyjä. Lisäksi hieman eri konseptilla toimiva Seatime-yhtiö myy veneosakkeita lähinnä isoihin purjeveneisiin Turun saaristossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat