Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentokone törmäsi matkustajasiltaan Helsinki-Vantaalla

Turkish Airlinesin koneen törmäyksestä ei aiheutunut matkustajille vaaraa

Kotimaa
 
Üstün Ergenoglu
Lentokone törmäsi matkustajasiltaan terminaali 31:n kohdalla.
Lentokone törmäsi matkustajasiltaan terminaali 31:n kohdalla. Kuva: Üstün Ergenoglu

Istanbulista Helsinkiin sunnuntain vastaisena yönä lentäneen koneen matka päättyi poikkeavasti. Turvallisesti laskeutunut Turkish Airlines-yhtiön kone törmäsi ennen puolta yötä jälkeen suoritetun laskeutumisen jälkeen hitaalla vauhdilla matkustajasiltaan. Matkustajasilta on putki, jota pitkin matkustajat siirtyvät lentokoneesta terminaaliin.

"Laskeutuminen meni ihan normaalisti. Olimme lähestymässä terminaalia ja sitten tuntui, että kone törmäsi johonkin", kertoo koneessa ollut Üstün Ergenoglu.

Ergenoglun mukaan kukaan matkustajista ei pelästynyt törmäystä. Törmäyksen kovuutta hän luonnehtii sanomalla, ettei se ollut kova tai hiljainen.

"Ainoa haitta tapahtumasta matkustajille oli se, että jouduimme olemaan koneessa 20 minuuttia laskeutumisen jälkeen. Ovi oli ilmeisesti törmäyksen takia jumissa", Ergenoglu sanoo.

Helsinki-Vantaan omistava Finavia ei vielä sunnuntaina päivällä tiennyt, mistä törmäys johtui.

Finavian mukaan vastaavat tapaukset ovat suhteellisen harvinaisia.

"Kone kolahti siltaan ja kolauksen siltaan aiheuttamia vaurioita tutkitaan paraikaa. Kone on nyt siirretty sillan liepeiltä pois, eikä tämä vaikuta lentoaseman toimintaan mitenkään", kertoo Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho.

Törmäys sattui Helsinki-Vantaan terminaali 2:ssa, portilla 31. Saariaho ei halua ottaa kantaa siihen, millaisia vaurioita törmäys Turkish Airlinesin koneelle aiheutti. Hän ei myöskään halua kommentoida sitä, lentääkö yhtiö lentonsa sunnuntaina normaalisti.

"Näitä asioita pitää kysyä yhtiöltä."

Saariaho sanoo, että sekä Finavia että lentoyhtiö selvittävät tahoillaan törmäyksen syitä.

"Kun on lentoliikenteestä kyse, niin kaikki poikkeamat käydään hyvin tarkasti läpi. Lentoturvallisuuden kannalta on tärkeää, että asiat selvitetään huolellisesti."

"Korostaisin kuitenkin, ettei tapahtumasta aiheutunut kenellekään vaaraa."

Törmäys aiheutti ainakin jonkinasteisia vaurioita Finavialle, sillä matkustajasilta 31 on pois käytössä. Vaatiiko Finavia Turkish Airlinesilta vahingonkorvauksia?

"En halua arvioida, asian selvittely on täysin kesken", Saariaho sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat